Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Térfigyelő kamerarendszer kiépítésére pályázott Dévaványa önkormányzata

Térfigyelő kamerarendszer kiépítésére pályázott Dévaványa önkormányzata
Több mint tízmillió forint értékben építene ki térfigyelő kamerarendszert Dévaványa önkormányzata. A közbiztonság javítását célzó intézkedések megvalósítását pályázati támogatásból finanszírozná a város vezetése.
Szlovák Zsolt rendőrhadnagy, a Szarvasi Rendőrkapitányság dévaványai őrsének vezetője a Békés Megyei Hírlapnak elmondta, hogy a kamerarendszer kiépítése a rendőrség munkájának hatékonyabbá tétele mellett a bűnözést is visszaszoríthatja. A tervek szerint Dévaványa három kivezető útja mellett, valamint a város legforgalmasabb pontjain telepítenének kamerákat, köztük a vasútállomáson, a buszpályaudvaron és a városközpontban. A rendszer felállításához 11,3 millió forintra van szükség, az önkormányzat pedig 80 százalékos támogatást pályázott meg.

Dévaványa több pontjára helyeznek ki térfigyelő kamerákat.

A térfigyelő kamerák a közbiztonság fokozásához járulhatnak hozzá

Hasonló beruházásra készül a Dévaványával szomszédos Ecsegfalva is. Itt egy három kamerából álló rendszer kiépítését tűzték ki célul, melyeket a település három kivezető útja mentén kívánnak elhelyezni. Ha az önkormányzat által benyújtott pályázat pozitív elbírálásban részesül, akkor éjszaka is kiváló minőségű képeket készítő infrakamerák telepítése válik lehetségessé.

-W-