Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Támogatás a Gyermekláncfű Alapítványnak Dévaványán

Támogatás a Gyermekláncfű Alapítványnak Dévaványán

A Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ dévaványai intézményegységét 2006 óta vezeti Kanó Edit intézményvezető. A Gyermekláncfű Alapítvány hirdetést adott fel évekkel ezelőtt, amelyben támogatást és segítséget kért az intézmény lakói életének szebbé tétele érdekében.

 

A felhívásra egy gyomaendrődi elszármazott, jelenleg Németország egyik kisvárosában élő Mánné Hornok Andrea is jelentkezett - éppen nyaralni volt itthon, és a Szuperinfóban olvasta a hirdetést. A támogató hölgy családja és ismerősei most már visszajáróvendégek. Illetve inkább hazajárnak, hiszen már nem látogatók, nemcsak az intézmény dolgozói - a gyerekek is régi, kedves ismerősként köszöntik Őket.

 

Nem véletlenül. Az évek alatt kialakult kapcsolat eredményeként mindig sok-sok értékes, kedves eszközt, tárgyat, játékot, ruhát hoztak - de olyanok, mint a „jó tündérek”: kívánságokat is teljesítenek. Az adományozási lehetőség szájról szájra jár folyamatosan - s amíg a szállítás megoldódik, házaknál raktározzák el a tárgyakat.

 

Ebben az évben, 2010. augusztus 30-án hatalmas adomány érkezett - sok más kedves ajándékkal egyetemben: iskolai eszközök, táskák, babakocsi, játékok stb. - a gyerekek kerékpárokat kértek. És meg is kapták. Összesen: 25 darabot - gyermek, túra, verseny kerékpárok különböző színben és márkában. Egyszóval hatalmas értékben. Az adományozók össze is szerelték a bicikliket, így a csomagolóanyag kibontása után a gyerekek rögtön ki is próbálhatták azokat. Hatalmas öröm volt számukra.

 

A németországi kisváros - Ottersweie - lakói összefogtak és ismét segítettek. Az adomány tehát köszönhető Mánné Hornok Andreának és családjának, többek között Jürgen Hodapp-nak és családjának és az Ő ismerőseiknek a kisvárosban.

 

A szállítást is ők oldották meg, az Eckerle Bt. Gruppe - kiskőrösi kirendeltség - vállalta el a fuvarozást, annak érdekében, hogy az ajándék megérkezhessen a ványai otthon lakóihoz. A gyermekotthon udvarán az Oriza Hántoló Kft. targoncája segített a kamionról leemelni a ládákat.

 

A gyerekek színes műsorral kedveskedtek az ajándékozóknak, megköszönve az értékes és melegszívvel gyűjtött, hozott és adott ajándékot.

 

 

Köszönet illeti az ajándékozókat, az intézmény vezetőjét és az ott dolgozó munkatársakat!