Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Segítség kérés a Moldvai Csángómagyarok Szövetségétől

Segítség kérés a Moldvai Csángómagyarok Szövetségétől

Dévaványa már eddig is segített, képviselő-testületünk hozzájárult egy moldvai csángó fiatal magyar tannyelvű intézményben történő továbbtanulásához.

 

Dévaványa Város Képviselő-testülete utolsó ülésén döntött arról, hogy 2011. évi költségvetésének tervezésekor figyelembe veszi, és segíteni kíván a Magyarfaluban építendő Gyerekek Házának építésében.

 

Solomon Adrián, a Moldvai Csángómagyarok Szövetségének elnöke nemcsak a városok, hanem a városokban élő polgárok segítségét is kéri. A szövetség 10 év alatt sok helyen el tudta indítani a magyar nyelvű oktatást, de még mindig vannak Moldvában olyan falvak, ahol a magyarul beszélő, értő gyermekek részére nem sikerült megszervezni a magyar nyelv tanítását.

 

Mindenki tud segíteni, hiszen sok kicsi sokra megy! Jelentős lépés ebben a feladatban a Gyerekek Háza felépítése. Adományával Ön is hozzájárulhat, a bankszámlaszámra történő utalással!

 

Másképpen is tudunk segíteni. A Moldvai Csángómagyarok Szövetsége két új faluban indította el a magyar tannyelvű oktatást: Ferdinándújfaluban és Bogdánfalván. Segíteni lehet a programhoz jelentkezve: „Legyen Ön is Keresztapa, Keresztanya!” Adjunk lehetőséget a csángó gyerekeknek arra, hogy magyarul tanulhassanak! A keresztszülőség vállalásával - ami anyagiakkal is jár, tehát több polgár is összefoghat - lehet támogatni a célt!

 

További információk:

Moldvai Magyar Oktatásért Alapítvány (Magyarországi székhely):

2013 Pomáz, Rákóczi F. út 77. www.csango.ro

E-mail cím: keresztapa@csango.ro

Bankszámlaszám: 11600006-00000000-38734966