Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Sajtóközlemény - Kulturális infrastruktúra fejlesztése Dévaványán

Sajtóközlemény - Kulturális infrastruktúra fejlesztése Dévaványán

Dévaványa - 2011. május Dévaványa Város Önkormányzata örömmel értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy a 122/2009 (IX. 17.) FVM rendelet pályázati felhívására benyújtott Kulturális infrastruktúra fejlesztése Dévaványán elnevezésű projektünket az MVH, mint irányító hatóság támogatásra érdemesnek ítélte. A pályázatnak köszönhetően végre megújulhat a József Attila Művelődési Ház és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény udvarán lévő szabadtéri színpad.

 

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program IV. tengelyéhez kapcsolódó projekt keretében sor kerül a művelődési ház udvarán lévő színpad felújítására. Az eddig fedetlen színpad tetőt kap, így lehetőség nyílik, hogy a színpadi fellépéseket az időjárástól függetlené tegyük. Az esélyegyenlőség jegyében megtörténik a színpad fizikai akadálymenetesítése. Mivel a szabadtéri színpad alatt elhelyezkedő raktár az elmúlt években már kevésnek bizonyult, ezért azt kiegészítvén, a szélső támpillérekhez történő illesztéssel egy fél nyeregtetővel fedett, földszinti tárolótér is kialakításra kerül.

 

Reményeink szerint a fejlesztés következtében rendezvényeink időjárástól való függése csökken, valamint megrendezésük költséghatékonyabban történhet. Az új raktárépületnek köszönhetően eszközeink, tárgyi berendezéseink biztonságban tárolhatóak, amortizációjuk lassul. Az akadálymentesített színpad lehetőséget teremt a mozgáskorlátozott személyek és csoportok számára is, hogy a rendezvényeken aktívan részt vegyenek, a kirekesztettségük csökkenjen.

 

A projekt megvalósításának ideje: 2011.02.09. - 2013.02.09.

 

A projekt támogatásának összege: 7.055.008,- Ft

 

További információért keresse a www.devavanya.localinfo.hu internetes oldalt.

 

A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.

 

Kedvezményezett: Dévaványa Város Önkormányzata 5510 Dévaványa, Hősök tere 1. Tel.: 66/483-100 www.devavanya.hu

 

Irányító hatóság: Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Békés Megyei Kirendeltsége 5600 Békéscsaba, Pf. 45. Tel.: 66/814-520, www.mvh.gov.hu

 

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa