Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Rendőrségi hírek - 2011. február

Rendőrségi hírek - 2011. február

Nyomozást rendeltünk el ismeretlen tettes ellen...

aki 2011. 02. 12-én 18:00 óra és 2011.02.13-án 06:50 óra közötti időben az Ecsegfalva, Árpád u. II. sz. alatti Dévaványa és Vidéke ÁFÉSZ üzletének ajtóüvegét illetve egyik ablaküvegét betörte. Az. okozott rongálási kár kb. 22.000.-Ft. Az elkövető néhány nap elteltével elfogásra került, ellene büntetőeljárás van folyamatban.

 

Nyomozást rendeltünk el két dévaványai lakos ellen, akik 2011. február hónapban és azt megelőző hónapokban is a tekercselő üzemből különböző mennyiségben vőrösrezet tulajdonítottak el. A két személy ellen büntetőeljárás van folyamatban.

 

Nyomozást rendeltünk el ismeretlen tettes ellen, aki 2011. 02. 11-én 16:30 óra és 2011. 02. 12-én 09:00 óra közötti időben egy dévaványai lakos lakóházának udvarán lévő tyúkólból 20 db tyúkot tulajdonított el. A lopással okozott kár kb. 25.000.-Ft.

 

Nyomozást rendeltünk el ismeretlen tettes ellen, aki 2011. 02. 19-én 06:45 óra és 11:00 óra közötti időben egy devaványai lakos lakóhazának melléképületéből eltulajdonított 1 db elektromos láncfűrészt, 1 db pisztolyfúrót, 1 db sarokvágó fűrészt, 1 db műanyag szerszámos ládái, kéziszerszámokkal. A lopással okozott kár kb.82.000 Ft. Kérjük azok jelentkezését, akik az üggyel kapcsolatban érdemleges információval tudnak szolgálni, vagy akinek megvételre kínállak a szerszámokat!

 

 

 

IDŐSKORÚAK FIGYELMÉBE!

 

A Vagyon elleni bűncselekmények elkövetésének megelőzése céljából kérjük, fogadja meg tanácsainkat:

 

Idegeneket NE engedjenek be a házukba, lakásukba, mert legtöbbször napközben az Önök figyelmét valamilyen indokkal elterelik, és ezt használlak ki az Önok megkárosítására. Például vásárlási céllal akarnak bemenni.

 

Ha az Önt felkereső személy hivatalos személynek, vagy közüzemi szolgáltatónak adja ki magát, mielőtt beengedne a házába, kérje el fényképes igazolványait, és lehetőségeihez mérten győződjön meg annak valódiságáról. Amennyiben gyanúja van arra, hogy csalóval áll szemben azonnal értesítse a rendőrséget a 107-es telefonszámon.

Egyik szolgáltatónál sincs a helyszínen készpénzforgalom!

 

Vannak, akik segély folyósítását vagy pénz visszafizetését ígérik, vagy a közüzemi rendszer ellenőrzését .”hajtják végre” és ezen cselekmény során az Ön által megmutatott, vagy az általuk felkutatott helyről tulajdonítják el az Ön értékeit.

 

Házaló árusokat, faárusítást vagy ollóélezést végző személyeket ne engedjenek be a házukba, mert ezen személyek munkavégzésük során károsítják meg Önöket.

 

AMENNYIBEN IDEGEN SZEMÉLYEK KÍVÁNNAK BEMENNI ÖNHÖZ VALAMILYEN GYANÚS ÜRÜGGYEL (PL. VÁSÁRLÁS, PÉNZVÁLTÁS, KÉSZPÉNZELLENŐRZÉS, STB.) AZONNAL ÉRTKSÍTSE A RENDŐRSÉGET!

 

Továbbá mindenki figyelje a szomszédját, és gyanús személyek járkálása, pakolása, stb. eseten szintén tegyen bejelentést a rendőrségre!