Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Öttusázók koszorúztak Dévaványán

Öttusázók koszorúztak Dévaványán

2011. március 27-én olimpikonok, világbajnokok tették tiszteletüket városunkban.

 

2010. december 4-én avattuk fel Vitéz Bilkei Lipcsey Márton, az öttusa hazai megteremtőjének kopjafáját. Azon a rendezvényen – egyéb elfoglaltságuk miatt - nem tudtak megjelenni az ország neves sportolói, de szeretettel és tisztelettel emlékeztek Lipcsey Mártonra, valamint az öttusa több, eredményes sportolójára ezen napfényes vasárnapon.

 

A vendégeket a múzeumban Pap Tibor polgármester köszöntötte, a kopjafánál Szelekovszky László, Karácsonyi János Honismereti Egyesület elnöke méltatta Lipcsey Márton személyiségét, a régen és ma élő sportolók tevékenységét, minden öttusázóét, akik nagyszerű eredményeket értek el Magyarország dicsőségére. Ismételten megköszönte a kutatást és emlékkiállítást segítő ványai emberek munkáját, és köszöntötte a lipcsey-család ma élő tagját – többek között Lipcsey Editet és férjét, családját, akik korukra tekintettel már nem tudtak eljönni -, Hajdú Lászlót, aki személyesen is megtisztelte a rendezvényt.

 

Csodálatos emberek a spotolók – ezt szűrhettük le a rendezvényen. Személyiségek – egyszerűek és nagyszerűek. Balczó András, olimpia bajnok – Békés megyében, Kondoroson született -, a Nemzet Sportolója, Martinek János, olimpiai bajnok, Németh Ferenc, olimpiai bajnok, Kelemen Péter, világbajnok, Földi László, öttusaedző és végül de nem utolsó sorban Pálvölgyi Miklós, a Magyar Öttusa Szövetség Kapitánya – a NEVEK, akik elvarázsoltak mindenkit.

Köszönjük, hogy megtiszelték városunkat, és bízunk benne, hogy szívesen jönnek még hozzánk látogatóba, beszélgetésre, hogy minél többen személyesen is megismerkedhessenek Velük, akikLipcsey Mártonhoz hasonlóan sokat tettek a magyar sportügyért.

 

Itt szeretnénk megköszönni a város képvelőinek, vállalkozóinak, a KMNP Igazgatóságának, a Múzeumbarátok Köre tagjainak és a Dévaványai Nők Baráti Körének szeretetteljes segítségét.