Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Örömmel értesítjük Önöket, hogy 2011 január.5-én az Eötvös úti óvodában megnyílik a SÓSZOBA!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy 2011 január.5-én az Eötvös úti óvodában megnyílik a SÓSZOBA!

Óvodánk évek óta nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmódra. Az asztmatikus és légúti megbetegedésekben szenvedő gyermekek növekvő száma miatt döntött úgy a nevelőtestületünk, hogy az óvoda egy használaton kívüli helyiségében sószobát alakít ki.

 

A sószoba alkalmas a gyermekek alsó- és felső légúti megbetegedéseinek, (pl. orrdugulás, köhögés, hörghurut stb.), asztma,homlok és arcüreg gyulladás,krupp, allergia és egyes bőrbetegségek tüneteinek mérséklésére, közérzetük jobbá tételére. A sóterápia a gyógyszeres kezelés kitűnő kiegészítő formája lehet.

Az edényekben lévő oldat párolgása következtében egy olyan mikroklíma alakul ki a helyiségben, ami kedvező hatással van a légzőszervek aktivitására, ezáltal fokozódhat az öntisztulás, enyhülhetnek, illetve megszűnhetnek a gyulladásos folyamatok.

A sószoba kialakítása óvodánk Hétszínvirág alapítványának finanszírozásával, támogatásával valósulhatott meg.

A sószobát egy-egy óvodai csoport hetente egy alkalommal látogat majd és  30 percet tölt el.

egy esztétikusan kialakított helyiségben, ahol a gyerekek kedvük szerint foglalatoskodhatnak: rajzolhatnak, mesekönyvet nézegethetnek, énekelhetnek, játszhatnak az ott töltött idő alatt. Zenehallgatásra,diavetítésre is lehetőség nyílik.

 

A sószobai kúra természetesen nem kötelező, azon szülők gyermekei, akik nem élnek a lehetőséggel, a látogatás ideje alatt a csoportszobában játszhatnak, óvónői felügyelettel.

Óvodánk lehetőséget kíván biztosítani a városban élő, asztmatikus, allergén tünetektől szenvedő gyermekeknek is a sószoba használatára minden hétköznap 13 és 17 óra között.

Bízzunk abban, hogy kezdeményezésünk hozzájárul a gyermekek egészségének megelőzéséhez és megőrzéséhez

 

Diósné Ambrus Erzsébet

Intézményegység-vezető és a nevelőtestület