Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Napelemes padokkal gazdagodott Dévaványa városa

Napelemes padokkal gazdagodott Dévaványa városa
Napelemes padokat helyeztek el júliusban Dévaványa közterületein. A különleges térbútorokat a Magyar Energia Hivatal adományozta a Békés megyei városnak.
A "Takarékoskodj a Föld energiájával!" címet viselő kampányának keretében speciális, napelemes padokat adott a Magyar Energia Hivatal Dévaványának. A térbútorok az esti és éjszakai megvilágításhoz használják fel a napenergiát, a fény- és mozgásérzékelők pedig lehetővé teszik, hogy csak akkor működjenek, ha szükség van rá. Dévaványán összesen négy ilyen napelemes padot helyeztek el, mindegyiket a Hősök terén. Az avatási ünnepségen Horváth Péter, a Magyar Energia Hivatal elnöke úgy fogalmazott, hogy nagyon sokat lehetne spórolni akkor, ha mindenki csak annyit energiát használna, amennyi feltétlenül szükséges.

Négy napelemes padot telepítettek Dévaványán.

Az új napelemes padok a dévaványai Hősök terén kerültek kihelyezésre

Pap Tibor, a város polgármestere szerint a napelemes padok azt jelképezik, hogy a lakók energiatudatosan gondolkodnak. A Magyar Energia Hivatal a dévaványaihoz hasonló padokat adott Püspökladány, Komárom és Egyházasdengeleg számára is.

Fotók: devavanya.hu

-W-