Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Műfüves labdarúgó pályával és ifjúsági táborral gazdagodott Dévaványa

Műfüves labdarúgó pályával és ifjúsági táborral gazdagodott Dévaványa
Erdős Norbert országgyűlési képviselő, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja avatta fel Dévaványán a város új műfüves labdarúgó pályáját és ifjúsági táborát szeptember közepén.
Erdős Norbert, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja
A Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával épült műfüves futballpálya Dévaványán. A 20x40 méteres pályát Erdős Norbert országgyűlési képviselő, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja adta át, aki beszédében elmondta: Dévaványa új műfüves labdarúgó pályája télen is a fiatalok testedzését és sport tudásának bővülését szolgálja. Az ünnepélyes átadón részt vett Pap Tibor polgármester is, az MLSZ-t pedig Mészöly Kálmán mesteredző és Pozsgai Éva szakmai tanácsadó képviselte. A 33,2 millió forintos beruházás 70 százalékát a szövetség állta, a fennmaradó részt pedig az önkormányzat saját erőből biztosította.

Szintén Erdős Norbert avatta fel Dévaványa új ifjúsági táborát is. A 12 faházból álló, a mai kor igényeinek megfelelő létesítmény 56 millió forintba került, melyhez a város több mint 32 és fél millió forintos támogatást nyert egy pályázatnak köszönhetően. A táborban 12 sátorhely található, de 4 lakókocsi is elfér, emellett pedig játszótér és tűzrakóhely is a fiatalok rendelkezésére áll.

Fotó: Békés Megye Kormányhivatal; www.fidesz.hu

-W-