Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Motoros sikerek

Motoros sikerek

Dévaványa szülöttei közül többek között sok fiatalra is büszkék lehetünk. Különösen igaz ez Diós Krisztiánra, aki kisgyerekkora óta motorozik. Négy évesen ült először „motorra”, de ekkor még természetesen szó nem volt versenyzésről, az viszont tény, hogy már nagyon fiatalon kezdett érdeklődni e sport iránt. Egy időszakban - bár nem versenyszerűen - gokartozott. 2009-ben kezdett megismerkedni a pályamotorozás világával, félévig tanulta azt, hogy működik ez a sportág - év végére pedig már minden információ birtokosa lett.

 

Elérkezett a 2010-es esztendő, amikor is édesapja benevezte egy versenysorozatba. Ennek a versenysorozatnak MAMI Kupa a neve, 7 versenyt rendeztek tavaly, Diós Krisztián 6 versenyen vett részt - és megnyerte élete első versenysorozatát. Két első hely, két második hely, egy harmadik és egy hatodik hely voltak a sikerei ebben a versenysorozatban - 107 ponttal megnyerte a MAMI Kupát, az Old Timer Special 350 kategóriában.

 

Diós Krisztián 2010. évre szóló sporteredményei:

Old Timer Special 350 kategória - Magyar Bajnok,

MAMI Kupa Old Timer Special 350 kategóriája -1. helyezés

 

Megkérdeztem ezt a nagyszerű, fiatal sportolót, hogy ilyen sikerek után, mi lehet még a célja:

„Erre az évre az, hogy megvédjem a tavaly megszerzett címemet, és még többet fejlődjek mind motorozási tudásban, mind pedig köridőkben egyaránt. Még annyit szeretnék kémi, hogy akit érdekel ez a sport, jöjjön el az idei versenyhelyszínek valamelyikére!”

 

Azt hiszem, sokunk nevében gratulálhatok Diós Krisztián motorosnak sportsikereihez, és alább olvashatják 2011. év motoros versenyeinek időpontjait és helyszíneit.

 

Versenvek 2011:

2011.május 21. Kalocsa

2011.június ll. Brezova - Gyöngyös,

2011. június 25-26. Bábolna (városi pálya),

2011. július 16. Máriapócs (Rabócsi - Ring),

2011. július 30. Kakucs-Ring,

2011. szeptember 17.-18.: Balassagyarmat (városi pálya)