Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Megújult Dévaványa „emeletes háza” - Dévaványa, Energiakorszerűsítés

Dévaványa, Energiakorszerűsítés - Megújult Dévaványa „emeletes háza”

Még a „régi” időkben épült az épület, amit a ványaiak „emeletes háznak” hívtak. 2008. augusztus 29-én adták át ünnepélyes keretek között a megújult társasházat.

A Panel Plusz Program keretében kezdődött a felújítás – a pályázathoz szükséges iratok beszerzése 2006 februárjában kezdődött el. A legtöbb munka a pályázathoz szükséges iratok beszerzése, a tervek elkészítése – majd a pályázat benyújtása volt, ami 2006. szeptember 30-án történt meg. 2007. áprilisában értesültek arról, hogy pályázatuk nyert.

http://devavanya.mconet.biz

 



 


 

 

Minden lakó fellélegezhetett, hiszen nehéz volt a pályázat. A munkálatok elvégzéséhez 2008 májusában kezdtek hozzá, és tartották a határidőt, amely 2008. augusztus 20. volt. A kivitelezési munkálatokat Fekete Lajos gyomaendrődi kőműves vállalkozó és Gyányi József kőműves vállalkozó és alkalmazottai végezték el. Hatalmas, és nagyon nehéz munkát hajtottak végre, hiszen egy régi, mondjuk meg őszintén, lepusztult épületből – szépet alkottak. Az emeletes ház újra színfoltjává vált Dévaványának.

18 millió forintba került a felújítás, amelynek 1/3-ad része a nyílászárók cseréjére, 1/3-ad része a tető hőszigetelésére, 1/3-ad része a homlokzat felújítására, szépítésére kellett. A Panel Plusz Program kiírása szerint 1/3-ad részt a 23 lakás lakói, tulajdonosai, 1/3-ad részt Dévaványa Önkormányzata, 1/3 részt az állam vállalta magára.

És teljesült az álom – amiben nagyrészt vállalt a Társasház közös képviselője – Szatmári Zsigmond és édesanyja. További terveik is vannak: garázs a mellettük lévő telken, játszótér az itt élő gyermekeknek, kerítés a ház előtt – tekintettel arra, hogy előbb-utóbb megépül a buszpályaudvar.

Sok sikert kívánunk nekik, és gratulálunk, mert ehhez a munkához igazi, komoly összefogás kívántatott.

 


Forrás: Dévaványa Város Önkormányzat

Szóljon hozzá a fórumon!: Megújult Dévaványa „emeletes háza”

 

Küldjön egy képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz

 

Dévaványa online: devavanya.mconet.hu


Békés megye linkajánló: bekesmegyelink.mconet.biz