Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Megkérdeztük városunk lakóit… - Dévaványa

Megkérdeztük városunk lakóit… - Dévaványa
Megkérdeztük városunk lakóit...

- mit gondol városunk közbiztonságáról?
- mi a véleménye arról, hogy két betörőt elfogott a rendőrség?

Megkérdeztük városunk lakóit...

- mit gondol városunk közbiztonságáról?
- mi a véleménye arról, hogy két betörőt elfogott a rendőrség?

Szerintem a rendőrök egyáltalán nincsenek jelen a köznapi életben, lesújtó az egész helyzet.
Az elfogás nem az ő érdemük, ha jól tudom a szomszéd segítségével történt.

Miért nem lehet közhírré tenni, hogy kik csinálják az ilyesmit? Ez fontos lenne, mert kis közösségben élünk. Ha az üzletekből lopnak, azt se kellene eltitkolni. Máshol legalább monogrammal kiírják az elkövető nevét, míg itt ez sehol sem jelent meg. Szegény bácsit ezzel szemben valósággal „kihirdették", még le is fényképezték.

Jól le kéne ültetni és máskor nem csinálnának ilyet. A csendőrök ezelőtt járkáltak egész nap, éjszaka is, most nemigen lehet találkozni a rendőrökkel.
Jó hogy elcsípték őket úgy is kell, hogy tanuljanak belőle. Az a baj, hogy sok minden rosszat látnak a fiatalok a tv-ben. Már a 12-14 éves gyerekek is szurkálják egymást az iskolában.

Elég rossz a közbiztonság, mert szomorú hogy ilyenek megtörténnek Ványán.

Örülök hogy elcsípték őket.

A betörők meg lesznek nevezve? Elnyerik méltó büntetésüket? Mert olyat lehet hallani, hogy itthon vannak és élik világukat, az idős emberek meg már rettegnek, hogy mi lesz, ha jön a nyugdíj.

Nagyon gyenge a közbiztonság. Sajnos mióta megszorítások vannak, csökkentették a létszámot a rendőrségnél, azóta egyre több betörés van, ami ahhoz vezet hogy lassan az emberek félnek a saját lakásukban. Kevés a rendőr, egyetlen telefonnal rendelkeznek, nem tudják biztonságban tartani városunkat.

Ványán valami erős szabályozás kellene.

Nem kellene titokban tartani az elkövetők nevét, mert mindenkit érdekelne kik követnek el ilyesmit, és igenis vállalják fel tettüket. Miért nem kapnak méltó büntetést? Nem elég szigorú a törvény. És legyenek könnyebben elérhetők a rendőrök. Szomorú, hogy olyan házakba is betörnek, amelyeknek nemrég halt meg a tulajdonosa.

Nagyon örülök hogy elcsípték őket. De a bácsi bemehetne valami otthonba, mert egyedül nem biztonságos. Sajnos nem tudnak minden ház elé rendőrt állítani, mert kevesen vannak. Ha a polgárőrök is a település egyik végében járőröznek, akkor a másik végében betörnek. És nem értem, hogy ha Ványán régóta ilyen „galeri" működik, akkor miért élvezik az anonimitást. Azok nevét, akik ilyeneket elkövetnek, miért nem lehet kiírni?

Felháborító szerintem országos szinten, hogy a betörőt, csalót védik az emberi jogok, ha viszont egy átlag ember valami apró hibát vét, azt biztos nagybetűvel kiírják. A sértettnek ezzel szemben beírják a nevét, címét, ezzel még inkább ki van adva a többi bűnöző számára, mivel megtudják hogy egyedül él.

Szerintem, mivel ez egy sorozat volt, tudták a rendőrök hogy ki után mennek, és jó hogy meg is fogták őket.

Nem az a lényeg hogy ki követte el, hanem az, hogy megvannak.