Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Labdarúgás június

Labdarúgás június

A csapat lejátszotta az utolsó 3 bajnoki meccsét is, így tehát véget ért a 2009-2010-es labdarúgó szezon. A fiúk az előkelő 7. helyet szerezték meg, ami nagy becsben tartható, ha tudjuk milyen odaadó, kitartó munkával szerezték meg, mert a játékosok nagy többsége a munkából igyekezett a mérkőzésre, edzésekre!

 

 

EREDMÉNYEK, FELNŐTT:

 

KÖRÖSTARCSA-DÉVAVÁNYA 3:2 (1:2)

Köröstarcsa: 200néző. V.: Szántai

Dévaványa: Darvasi Zs., Csordás F.,  Kisari T.(Sille I.), Séllei L., Bereczki Á., Furka Zs., Molnár J., Adamecz I., Kéki CS., Ilyés I., Pálfi J.

Gólszerzők: Molnár J., Ilyés I.

 

Edző: Molnár Tamás- A hazai csapat a szokásos stílusában vert meg bennünket, és ehhez adva volt minden.

 

Jó: Adamecz, Pálfi

 

Nehéz talajon egy igen jó mérkőzést vívott a két csapat egymással, amit csak a hazai durvaságok árnyékolak be! Sikerült hamar vezetést szerezni a ványai csapatnak, de egy szerencsés megpattanó lövéssel egyenlített a hazai csapat. Később ismét sikerült átvenni a vezetést és ezután számtalanszor eldönthette volna a ványai csapat a 3 pont sorsát, de mind rendre kimaradtak és ez később megbosszulta magát, mert a második félidőben két védelmi hibát kihasznált a tarcsai csapat és így megszerezte a győzelmet. Külön dicséret illeti a hazai és a vendég nézőket, mert óriási hangulatot varázsoltak a pálya szélén.

 

 

DÉVAVÁNYA-KÉTEGYHÁZA 3:2 (2:1)

 

Dévaványa: 50 néző. V.: Benyovszki

Dévaványa: Gyányi Gy., Csordás F. (Szenteszki M.), Molnár T. (Kisari T.), Séllei L., Bereczki Á., Furka Zs., Molnár J., Adamecz I. (Bakó B.), Kéki Cs., Ilyés I. (Sille I.), Pálfi J.

Gólszerzők: Kéki Cs. 2, Furka Zs.

 

Edző: Molnár Tamás- Örülök a győzelemnek ,és elismerésem a Kétegyházának  a bronzéremért.

Jó: Kéki, Furka, Bereczki, Adamecz

 

A nagy meleg egy kicsit rányomta bélyegét a mérkőzésre, de szerencsére a csapat most jól használta ki az adódó lehetőségeket, és így sikerült győzelmet aratni egy nagyon jó Kétegyháza ellen!

 

 

DÉVAVÁNYA-FÜZESGYARMAT 1:4 (0:2)

 

Dévaványa: 100 néző. V.: Seckna

 

Dévaványa: Darvasi Zs., Csordás F. (Bordé B.), Sille I., Séllei L., Bereczki Á., Furka Zs., Molnár J., Adamecz I., Juhász D. (Szűcs A.), Ilyés I. (Kisari T.), Pálfi J.

Gólszerző: Csordás F. 11-esből.

 

Edző: Molnár Tamás- Ha az első félidőben berúgjuk helyzeteinket, sima győzelmet aratunk.

 

Jó: Csordás, Pálfi, Molnár J.

 

Igazi pikantériája volt a mérkőzésnek, ugyanis ezen a mérkőzésen dölt el, hogy Füzesgyarmat megszerzi-e a bajnoki címet és, hogy a ványai csapatnak sikerül-e a 4 helyezést elérni. Aki a végeredményre tekint, az azt mondhatja, hogy sima vereség volt. De az idény legjobb 30 percét produkálta a ványai csapat, ahol gólarányt javíthatott volna a bajnok aspiránssal szemben, ha berúgja helyzeteit, de sajnos még a 11-est sem tudta ma értékesíteni a csapat. Ezután a vendég csapat mellé állt a szerencse és a semmiből szerzett két megpattanó szerencsés gólt. Ezek után nem volt kérdéses a vendég győzelem. Így megérdemelten lett bajnok a Füzesgyarmat csapata.

 

 

DÉVAVÁNYA SE végeredménye a táblázaton:

                        M        GY      D         V

7.Dévaványa:   30        14        5          11        (60-50) 47 pont

 

 

AZ IFJÚSÁGI CSAPAT EREDMÉNYEI:

 

KÖRÖSTARCSA-DÉVAVÁNYA 1:3

Gólszerző: Juhász D. 3

 

DÉVAVÁNYA-KÉTEGYHÁZA 3:0

A kétegyházi ifisták nem tudtak eljönni, így a szövetség 3:0-val a ványai csapatnak adták a 3 pontot.

 

 

DÉVAVÁNYA-FÜZESGYARMAT 0:0

Az ifjúsági csapat eredménye a táblázaton:

                        M        GY      D         V

3. Dévaványa   30        25        2          3          (112-23) 65 pont

 

Sajnos az ifjúsági csapat 1.helyezés helyett csak a 3.helyezést szerezte meg, ugyanis a sarkadi egyesület óvástnyújtott be a ványai ifjúsági csapat ellen, hogy több túlkoros játékos játszott a csapatban a megengedettnél! Ezt a szövetség jóváhagyta és 12 bajnoki ponttal súlytotta a ványai ifjúsági csapatot, és így csak a 3. helyet tudták megszerezni. Ehhez a bronzéremhez és az egész éves munkájukhoz szeretnénk gratulálni. Ez is óriási eredmény!

 

 

Sedülő u16 szeghalmi csapat állása, eredmények:

DÉVAVÁNYA-KONDOROS 1:4

DÉVAVÁNYA-KÖRÖSLADÁNY 2:3

SZARVAS-DÉVAVÁNYA 8:2

KONDOROS-DÉVAVÁNYA 5:0

KÖRÖSLADÁNY-DÉVAVÁNYA 3:1

DÉVAVÁNYA-SZARVAS 0:0

 

 

A serdülő csoport végeredménye:

                        M        GY      D         V

3.Dévaványa    24        12        2          10        (67-63) 38 pont

Gratulálunk a serdülő csapatnak a bronzéremért, bár a rájátszásban egy kicsit elfáradtak, de a 3. helyük, így sem volt veszélyben. Köszönjük a srácoknak az igen kiváló eredményt, minden dícséretet megérdemelnek.

 

 

Úgy gondolom, hogy egy igen sikeres szezonon vagyunk túl. Ehhez köszönjük mindenkinek a segítségét, akik valamilyen formában támogatták a labdarúgásunkat. Legfőképpen a Városi Önkormányzat támogatását, hogy egész évben biztosította egy igen sikeres évhez a feltételeket: Külön köszönet azon szurkolóinknak, akik mind a hazai, mind az idegenbeli mérkőzésekre elkísértek és lelkesen buzdítottak minket egész évben és hozzájárultak ehhez az elért szép eredményekhez. Szeretnénk még köszönetet mondani Ignácz Attilának az egész éves kitartó, áldozatos munkájáért, amivel szebbé tehettük a pálya területét, valamint Bereczki Lászlónak és Bereczki Árpádnak, hogy ha kellett szivattyút tudak biztosítani a pályára. Segítségüket köszönjük. Mindenkit szeretettel várunk a következő új szezonra! Bízunk benne, hogy legalább ilyen sikeresek tudunk lenni! Addig is jó pihenést kívánunk mindenkinek!

 

 

 

Molnár Tamás edző és Adamecz István pályagondnok