Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Labdarúgás - 2011. június

Labdarúgás - 2011. június

Végéhez ért a 2010 - 201l-es bajnoki idény. A csapat lejátszotta az utolsó 6 mérkőzését, amiből 10 pontot sikerült gyűjteni és ezzel az előkelő 8. helyet sikerült a bajnokságban megszerezni.

 

 

Külön öröm számunkra, hogy az ifjúsági csapat pedig az 1. helyen végzett. Külön szeretném megemlíteni Ilyes Imrét, aki 41. évesen 12 góljával még mindig példaértékű a fiatalok számára a labdarúgás iránti szeretetével. Valamint Juhász Dánielt, aki 29 góljával nagyban hozzájárult az ifjúsági csapat bajnoki címéhez.

 

 

MAGYARBÁNHEGYES - DÉVAVÁNYA 7:2 (5:1)

Magyarbánhegyes: 100 néző, V: Kundia Dévaványa: Darvasi Zs., Csordás F., Kiss B. (Bereczki Á.), Ilyes I., Bakó B., Kéki Cs., Molnár J., Adamecz L, Czakó L. (Szálai B.), Ernyes R., Páífí J. Gólszerző: Ilyes 2

Edző: Molnár Tamás - Elismerésem a hazai csapatnak. Ennyit jelent, amikor minőségi futballisták érkeznek a környező településekről. Jó: Ilyés

 

A bajnok aspiráns otthonában sajnos megalázónak mondható vereséget szenvedett a ványai csapat. Pedig nem úgy indult a mérkőzés. Az első 20 percig egyenlő partnerei voltunk a hazai csapatnak. Aztán ezt követően 1:1 - es állásnál érthetetlen módon teljesen szétesve, 5 perc alatt 4 gólt kapva megpecsételődött a sorsunk. Ezek után nem volt kérdés a mérkőzés kimenetele, így sajnos teljesen megérdemelten nyert a nagyon jó erőkből álló hazai együttes.

 

 

 

DÉVAVÁNYA - CSANÁD APÁCA 3:0 (2:0)

Dévaványa: 100 néző, V: Erdős

Dévaványa: Darvasi Zs., Molnár T. (Kisari T.), Ilyés I. (Czakó 1.), Bakó B., Juhász D. (Csordás F.), Molnár J. (Szálai B.), Adamecz I., Kéki Cs., Furka Zs., Pálfi J., Ernyes R. Gólszerzők: Ilyes 1. 2, Juhász D.

 

Edző: Molnár Tamás - Helyzeteink alapján nagyobb arányú is lehetett volna a sikerünk. A csapat győzelemmel köszöntött fel a születésnapomon. Jók: Ilyes, Bakó, Furka, Adamecz - A csapat magabiztosan, jól futballozva, szinte könnyed győzelmet aratva teljesen megérdemelten győzte le soros ellenfelét, akik szinte teljesen veszélytelenek voltak a hazai kapura, így ezzel a győzelemmel ajándékoztuk meg edzőnket, Molnár Tamást, aki a 44. születésnapját ünnepelte. Ezután is kívánunk neki jó egészséget és még sok-sok évet a csapat körül!

 

 

 

BÉKÉSSZENTANDRÁS - DÉVAVÁNYA 3:1 (2:0)

Békésszentandrás: 250 néző V: Kerekes

Dévaványa: Darvasi Zs., Bakó B. (Csordás F.), Ilyes I., Hőgye Zs. (Séllei L.), Molnár J., Adamecz I., Kéki Cs. (Szálai B.), Furka Zs., Pálfi J., Ernyes R., Kisari T.

Gólszerző: Ilyés I.

Edző: Molnár Tamás - Elismerésünk a hazaiaknak a győzelemhez. Sikerükhöz mi is hozzájárultunk azzal, hogy kihagytuk a helyzeteinket. Jók: Ilyés, Adamecz, Furka

Ebben a mérkőzésben sokkal több volt, álmos kezdés után a ványai csapat magára talált, sorra alakították ki a helyzeteket, de ezek rendre kimaradtak.

A második játékrészben a forgatókönyv szinte ugyanez volt, a kényelmessé vált hazaiak mellett óriási ziccereket hibázott el a vendég együttes. így nem volt más, minthogy elviselni az igen fájó vereséget.

Ha a közeljövőben a helyzetekre odafigyelünk, akkor az ilyen mérkőzésekből rendre győztesen fogunk kikerülni.

 

 

 

DÉVAVÁNYA - BATTONYA 4:2 (0:1) Dévaványa:

100 néző V: Kovács

Dévaványa: Darvasi Zs., Bakó B., Ilyes I., Hajdú G. (Csordás F.), Kéki Cs., Molnár J. (Séllei L.), Adamecz I., Czakó L. (Szá-lai B.), Furka Zs., Pálfi J., Ernyes R. Gólszerzők: Kéki Cs. 2, Hajdú G., Ernyes R.

Edző: Molnár Tamás - Helyzeteink alapján győzelmünk nagyobb arányú is lehetett volna, mégis nagyon elégedett vagyok a látottakkal. Elismerésem az ifi csapatunk bajnoki címéhez. Jók: Kéki Cs. (mezőny legjobbja), Ilyés, Czakó, Pálfi, Adamecz

 

Ezen a mérkőzésen folytatódott a helyzetek kihagyása. A ványai csapat már az első félidőben eldönthette volna a mérkőzés sorsát, de ehelyett a vendégek vonulhattak előnnyel a szünetre. A második játékrészben már a helyzeteknek egy töredékét értékesítve, teljesen megérdemelt, magabiztos győzelmet aratott a jól játszó hazai csapat.

Az eredmény a vendégekre hízelgő. Ismét csak köszönetet tudunk mondani a hazai publikumnak a kitartó lelkes buzdításért.

 

 

 

DOMBEGYHÁZA - DÉVAVÁNYA 0:5 (0:2)

Dombegyháza: 120 néző, V: Csonka

Dévaványa: Gyányi Gy., Csordás F.. Hajdú G., Ilyes I. (Szálai B.), Bakó B., Kéki Cs., Ernyes R.. Adamecz I., Kisari T. (Czakó L.), Pálfi J., Furka Zs. Gólszerzők: Ernyes R. 2, Czakó L. 2, Szálai B.

Edző: Molnár Tamás - Számomra azért értékes ez a győzelem, mert ebben a hétről hétre lehetőséghez jutó fiatalok munkája is benne van. Jók: Gyányi, Czakó, Ernyes, Adamecz, Furka

I

gazi szezonvégi, felszabadult örömfocit produkált a ványai csapat. Helyenként nagyon jól és tetszetősen játszott, ami még egy nagyon jó kapusteljesítménnyel is párosul. A helyzeteket igen megbecsülve,  teljesen megérdemelt vendégsiker született.

 

 

 

DÉVAVÁNYA-NAGYSZÉNÁS 1:1 (1:0)

Dévaványa: 150 néző, V.: Krasznai

Dévaványa: Gyányi Gy., Csordás F. (Séllei L.), Ilyes I., Bakó B., Vakarcs S. (Hőgye Zs.), Kisari T. (Ernyes R.), Adamecz I., Kéki Cs., Pálfi J., Molnár J., Hajdú G. (Szálai B.) Gólszerző: Molnár J.

Edző: Molnár Tamás - Ma a játékvezető nagyon becsapta a szurkolóinkat. Ok is tudják az alapszabályokat. Jók: Ilyes, Pálfi, Molnár J.

 

A mérkőzés kezdőrúgással kezdődött, amit Mideczki Zoltán és Kőszegi János végzett el. A szezonzáró mérkőzésen helyenként iramos, küzdelmes játékot láthatott a szép számban megjelent hazai publikum. A ványai csapat mindent megtett, hogy győzelemmel búcsúzzon a szezontól és a hazai közönségtől. Ami a mérkőzés végére meg is lett volna, de a játékvezető érthetetlen módon egy teljesen szabályos góltól fosztotta meg a győzelemtől a hazai csapatot.

 

A mérkőzés előtt Séllei Lajos, Kisari Tibor, Vakarcs Sándor és Sille Istvántól búcsúztunk, mivel rájuk már sajnos nem számíthatunk a következő bajnokságban, mert abbahagyják aktív labdarúgó tevékenységüket. Köszönjük nekik azt a sok-sok évet, amit teljes odaadással sok örömöt szerezve a csapatért tettek és öregbítették a csapat hírnevét. Nagyon sok szerencsét kívánunk nekik a továbbiakban, s bármikor szeretettel várjuk őket vissza.

 

 

Dévaványa SE végeredménye a táblázaton:

M        GY      D        V

8. Dévaványa:   30       14       4         12 (59-60) 46 pont

 

Az ifjúsági csapat eddigi eredményei:

Magyarbánhegyes - Dévaványa 1:10

Gólszerzők: Juhász D. 3., Ungi A. 2., Hőgye Zs., Hajdú R., Molnár D.

 

Dévaványa - Csanádapáca 3:1

Gólszerzők: Hajdú G., Hőgye Zs., Szél R.

Békésszentandrás - Dévaványa 2:2

Gólszerzők: Nyíri J., Kovács F.

Dévaványa - Battonya 5:2

Gólszerzők: Juhász D. 2., Ungi A. 2., Bányai R.

Dombegyháza - Dévaványa 0:9

Gólszerzők: Juhász D. 5., Hőgye Zs. 2., Hajdú R., Szél R. Dévaványa - Nagyszénás 3:1 Gólszerző: Juhász D. 3.

 

 

Az ifjúsági csapat végeredménye a táblázaton:

M      GY      D        V

1. Dévaványa:     30       26        1      3 (125-37) 79 pont

 

Nagy öröm ért minket, mivel az ifjúsági csapat a Battonya elleni győzelmével megnyerte a bajnokságot. Mindehhez gratulálunk nekik, és az egész éves kimagasló teljesítményükhöz. Mindenki, aki hozzájárult ehhez a szép eredményhez maximális dicséret illeti. SZÉP VOLT FIÚK! Köszönjük mindazoknak, akik valamilyen formában, egész évben támogatták a csapatot, lehetőséget teremtve egy ilyen sikeres szezonhoz. Külön köszönet a lelkes szurkolóinknak, akik mindvégig mellettünk voltak, mind a hazai és mind az idegenbeli mérkőzéseken, akik nélkül sokkal nehezebb lett volna. Reméljük az új szezonra is minél többen látogatnak ki, és legalább ilyen sikerekben lesz részünk. Addig is szeretnénk mindenkinek jó pihenést kívánni, a csapatnak pedig sikeres felkészülést.