Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Labdarúgás - 2010. november

Labdarúgás - 2010. november

A Megye II. osztályban újabb 5 mérkőzésen van túl a csapat. Úgy látszik, a hullám völgyből kezd kilábalni a csapat, ugyanis az öt mérkőzésből hármat sikerült megnyerni és ezzel a 9. helyre jött fel. Az őszi szezonból már csak két mérkőzés van hátra, egy előrehozott bajnoki és egy elmaradt mérkőzés bepótlása. Először Mezőkovácsházára majd Békéssámsonra megy a csapat.

 

 

CSANÁDAPÁCA - DÉVAVÁNYA 0:3 (0:0)

Csanádapáca: 120 néző V.: Győri

Dévaványa: Gyányi Gy., Kiss B., Séllei L. (Hajdú R.), Bakó B.,  Juhász D., Molnár J., Adamecz I., Kéki Cs., Furka Zs., Pálfi J., Ungi A. (Szarka I.)

Gólszerzők: Séllei L. 11-esből, Kéki Cs., Adamecz I. 11-esből

Edző: Molnár Tamás – A látottak alapján a győzelmünk megérdemelt. Örülök, hogy fiatal játékosaim, akiknek lehetőséget adtam éltek a bizalommal.

Jók: Molnár J., Kéki, Adamecz, Furka

Az első játék részben mezőfölényben játszott a Dévaványa, ami csak helyzetekben mutatkozott. Fordulás után azonban már a gólok is megérkeztek. A hazaiak szinte semmilyen veszélyt nem jelentettek a ványai kapura. Így teljesen megérdemelt vendég győzelem született. Külön dicséret jár a fiatal játékosoknak, akik nagy odaadással és akarattal jól játszva segítették a felnőtt csapatot.

 

DÉVAVÁNYA - BÉKÉSSZENTANDRÁS 2:1 (1:0)

Dévaványa: 100 néző V.: Erdős

Dévaványa: Gyányi Gy., Csordás F. (Vakarcs S.), Kisari T., Séllei L. (Hajdú R.), Bakó B., Molnár J., Adamecz I., Kéki Cs. (Bányai R.), Furka Zs., Pálfi J., Juhász D.

Gólszerzők: Séllei L.; Hajdú R.

Edző: Molnár Tamás – Amit a mérkőzés előtt az öltözőben megbeszéltünk, a csapat maximálisan betartotta. A vendégek nem tudták a saját játékukat játszani.

Jók: Furka, Bakó, Molnár J., Hajdú, Adamecz

Ezen a mérkőzésen nagyon jól, fegyelmezetten, lelkesen és taktikusan játszott a ványai csapat. Teljesen megérdemelten győzte le a bajnokaspiráns Békésszentandrás együttesét.

 

BATTONYA - DÉVAVÁNYA 5:2 (1:0)

Battonya: 200 néző V.: Kerekes

Dévaványa: Hajdú G., Csordás F. (Hajdú R.), Kisari T. (Ungi A.), Séllei L., Bakó B., Vaszkó I., Molnár J., Adamecz I., Kéki Cs., Ilyés I., Pálfi J.

Gólszerzők: Adamecz I.; Molnár J.

Edző: Molnár Tamás – Több idegenbeli mérkőzésen bebizonyosodott, hogy egy-két labdarúgónk elfelejt játszani.

Jó: Hajdú G.

A két csapat között nem volt akkora különbség, de sajnos a sorozatos egyéni hibák miatt a végére könnyed hazai sikert hozott. Ha a jövőben a csapat a helyzetkihasználáson és az egyéni hibák kiküszöbölésén nem javít, akkor sajnos az ilyen mérkőzéseken rendre vesztesen kerül ki.

 

DÉVAVÁNYA - DOMBEGYHÁZA 2:0 (0:0)

Dévaványa: 150 néző V.: Flinta

Dévaványa: Gyányi Gy., (Darvasi Zs.), Séllei L. (Csordás F.), Bakó B., Furka Zs., Molnár J., Adamecz I., Kéki Cs., Ilyés I. (Szarka I.)., Pálfi J., Juhász D., Kisari T.

Gólszerzők: Adamecz I. 11-esből, Kéki Cs.

Edző: Molnár Tamás – Örülök, hogy minden játékosom átérezte a mérkőzés fontosságát és hittek végig a győzelemben. Ezért kijár nekik az elismerés.

Jók: Adamecz, Kéki, Molnár J., Furka

Nagyon sok helyzetet dolgozott ki a csapat, és ebből kettőt értékesítve magabiztos győzelmet aratott a szimpatikus Dombegyháza felett.

 

NAGYSZÉNÁS - DÉVAVÁNYA 2:1 (1:1)

Nagyszénás: 100 néző V.: Csonka

Dévaványa: Gyányi Gy., Ungi A. (Hajdú G), Séllei L., Bakó B., Furka Zs., Molnár J., Adamecz I., Kéki Cs., Ilyés I. (Nyíri J.), Pálfi J., Kisari T.

Gólszerző: Ilyés I.

Edző: Molnár Tamás – Amíg a játékosaink kilencven százalékával csak a mérkőzésen találkozok, addig szakmailag nincs mit mondanom.

Jók: Gyányi, Adamecz

Jól kezdte a mérkőzést a ványai csapat, hamar vezetést szerzett egy igen tetszetős akció után. Majd a kinyíló hazai védelem ellen többször is megszerezhette volna a második találatot is, de ezek rendre kimaradtak. A szünet előtt még sikerült egyenlíteni a hazai csapatnak egy teljesen ártalmatlan szituációból, egy lecsorgó labdát vágtak a kapuba. Fordulás után még a ványai csapat eldönthette volna a mérkőzés végkimenetelét, de ezek szokásos módon kimaradtak. Ráadásul a végén a hazaiak örülhetek, mivel egy védelmi megingást kihasználva megszerezték a győztes találatot is.

 

Dévaványa SE jelenlegi állása a táblázaton:

                        M        GY      D         V

9. Dévaványa: 14         5          3          6          (24-30) 18 pont

 

Az ifjúsági csapat eddigi eredményei:

Csanádapáca-Dévaványa 1:2

Gólszerzők: Kovács F., Nyíri J.

Dévaványa-Békésszentandrás 3:1

Gólszerzők: Nyíri J 2., Kovács F.

Battonya-Dévaványa 0:4

Gólszerzők: Bányai R 2., Juhász D 2.

Dévaványa-Dombegyháza 5:2

Gólszerzők: Nyíri J 2., Somogyi K 2., Bogya B.

Nagyszénás-Dévaványa 3:0

 

Az ifjúsági csapat jelenlegi állása a táblázaton:

                        M        GY      D         V

1. Dévaványa: 15         14        0          1          (64-19) 42 pont

 

Külön gratulálunk az ifjúsági csapatnak, hiszen már biztos, hogy az első helyen telelhet a bajnokságban. Mindezt káprázatos teljesítménnyel, egy mérkőzés kivételével, mindet megnyerték. Azt az egy vereséget is a második helyen álló Nagyszénástól szenvedték el. Csak így tovább fiúk! Szeretnénk még köszönetet mondani az Angliából hazatérő Vaszkó Imrének, hogy a csapat rendelkezésére állt. Sok sikert kívánunk neki.

 

A mérkőzés fő támogatói: Városi Önkormányzat, Harmadik Félidő Söröző, Parola Mihály, Darvasi Sándor, Mideczki Zoltán, Kőszegi János, T. Nagy Imre, Czakó István, Tagai Attila, Dr. Nagy László, Prokics László, Dr. Kiss László, Seiben József, Valach Piroska, Takács Gyula, Váradi Károly, Dékány József, Kiss Károly, Balogh István, Pervanov Ádám, Fazekas Gyula, Papp Marcell, Feke Tibor, Papp Sándor, Pengő Imre, Marton Lajos, Stranszki Katalin, Nagy Gábor (Kékteve), Vakarcs Sándor, Papp László, Takács István, Kovács András, Faragó Zsigmond, Tóbiás Gábor, Tóth Ferenc, Vaszkó Imre, Papp Zsigmond, Csordás Ferenc, Pálfi János, Furka Lajos

 

 

Adamecz István