Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Középiskolai hírek - 2011. január

Tehetséggondozás a dévaványai középiskolában

 

Az iskolának mindig is nagyon nagy szerepe van abban, hogy felfedezik-e időben a tehetséges gyerekeket. Fontos, hogy legyen olyan tanár, aki szívén viseli a diákok jövőjét, segít nekik tehetségük kibontakozásában! Sikeres tehetségkereső rendezvénynek bizonyult a középiskolai ki mit tud, amit január 20-án rendeztünk meg. Tanárnak, diáknak, szülőnek öröme telt a különböző korú tehetségek láttán.

 

A zsűriben a diákönkormányzat képviselőin kívül pedagógusok is részt vettek, így születtek meg a következő eredmények:

 

- vers kategóriában I. helyezett lett Bakos Beáta, a Ványai Ambrus Általános Iskola tanulója,

 

- zene kategóriában I. helyezett lett Csák Bence és Balogh Imre citera játéka, valamint Botos Ákos és Máté Tibor furulya, gitár produkciója. Ők a Városi Művészeti Iskolát képviselték a versenyen.

 

- Képzőművészet kategóriában Szarka Tünde grafikája nyerte el a zsűri tetszését. Ő is a Művészeti Iskola csapatát erősítette.

 

- Ének kategóriában a Farkas Gyula Közoktatási Intézmény tanulói nyertek, név szerint Perle Szilárd, Rácz Zoltán valamint Simon Róbert.

 

- Tánc kategóriában Kis Ilona, Gyülvészi Viktória és Szijjártó Alexandra modern tánca nyerte el a közönség és a zsűri tetszését, ők is iskolánk tanulói.

 

- Dráma kategóriában az általános iskola 5. osztályosai nyertek.

 

- A weblapszerkesztés új kategóriaként jelent meg a műsorban. Pályi Imre és Szarka Dominik 7. osztályos tanulókat a zsűri külön díjban részesítette.

 

- Ebben a tanévben hirdettük ki először a ki mit tud abszolút győztese díjat, a 2011-es verseny felfedezettje Tóth Sándor Olivér, a Farkas Gyula Közoktatási Intézmény 10. b osztályos tanulója, aki a L’art pour l art társulat nagypapáját parodizálta hatalmas sikerrel.

 

A vetélkedő, végén mindenki oklevelet és ajándékot kapott. Köszönjük a felkészítő tanárok, a fellépők a zsűri és a szervezők munkáját!

 

 

 

 

„Ép testben ép lélek”

 

Ezzel a mottóval indult az egészségnap délutánja a Farkas Gyula Közoktatási Intézményben A rendezvényt megelőzően a diákok plakátokat, rajzokat, terveket készítettek tanári irányítás mellett. A nagyon szépre sikerült szórólap készítését Kónya Dávid vállalta magára, ez dicséri a tanuló számítógépes tudását is. Az utazás és turizmus szakon tanuló diákok vették kezükbe a rendezvény irányítását, vendégek fogadását, iskolánk bemutatását és a rendezvény programjának a felkonferálását. A meghívókat eljuttatták a diákok az iskolákba és nagyobb intézményekbe. Ebben a tanévben nagyobb hangsúlyt fektettünk iskolánkban a diákok kreatív képességeinek a kamatoztatása - hagyjuk érvényesülni diákjainkat. Valósítsák meg önmagukat!.

 

Az egészségnap 24-én hétfőn 1300-tól 1630-ig tartott. A rendezvény helye a Farkas Ildikó előadóterem volt, ami helyt adott a közel 100 érdeklődőnek. A egészséges életmódról Beréné Dr. Katona Piroska sportorvos tartott színvonalas előadást, ezt követően diákjaink ujjongva fogadták Tótka Sándort, kajak- kenu 500m-es ifjúsági olimpiai bajnokot. Sándor a Gyomaendrődi Kner Imre Gimnázium16 évesi tanulója. Először a testnevelésből érettségiző diákjaink kérdéseire válaszolt, majd készségesen beszélt élményeiről, kiemelte a sport fontosságát. Diákjaink nagyon élvezték előadását. Jónás Tibor fizioterapeuta, iskolánk testnevelő tanárának humoros ismertetője a levegőről mindenkit elkápráztatott.

 

Az előadásokat egy nagy szünet követte, ez alatt a hozzánk látogatók iskolánk aulájában megtekinthették és megkóstolhatták a zöldségekből és gyümölcsökből készült finomságokat. A szünetben volt lehetőség vérnyomást és testsúlyt mérettetni, fogyókúrás tanácsot kérni - iskolánk védőnőjétől, Boda Ferencnétől.

 

Az eseményről készült fotók is azt bizonyítják, hogy nagy volt az érdeklődés, sok érdeklődőt sikerült az egészséges táplálkozás felé terelnünk. A finom falatok után egy kicsit felfrissülve indulhatott az aerobik. Dávid Lilla meghívott aerobikkedvelő irányításával egy zenés félórát élvezhettek a részt vevők és a nézők is. Az energikus programok után következett egy lazító, nyugtató jóga félóra, amit Stranszki Zsuzsa joga oktató irányított. A programokon a diákok, a tanárok és a meghívott vendégek is aktívan részt vettek.

 

A rendezvény sikerességéhez hozzájárultak tanulóink szülei és Csatári Tibor zöldség-gyümölcs-kereskedő. Segítségüket tisztelettel megköszönjük.

 

A rendezvényről készült video felvétel és a több 100 fotó arról adnak tanúbizonyságot, hogy az egészségnap sikeres volt és elérte kitűzött célját: táplálkozzunk egészségesebben, mozogjunk többet és rendszeresen, figyeljünk az egészségünkre, törődjünk többet magunkkal.

Köszönjük a rendezvény háziasszonyának és ötletgazdájának Nagyné Papp Katalinnak, hogy egy ilyen hasznos rendezvénnyel gazdagította diákéletünket.

 

 

 

Szolgáltatunk…

 

November elejétől Dévaványa központjában újra nyit fodrász tanműhelyünk a helyi lakosság igénye, kívánsága szerint.

 

Iskolánkkal szemben egyik legfőbb igényként fogalmazódott meg, hogy a korábbi gyakorlathoz hasonlóan újra igénybe vehető szolgáltatásokkal álljunk a lakosság rendelkezésére – ne csupán az iskola épületében, hanem egy központi, mindenki számára jól megközelíthető helyen.

 

Szolgáltató házunkban a fodrászokon kívül női szabó csoportunk mutatja be kész termékeit s természetesen igény szerint egyéni méretre, kívánságok alapján is vállalnak munkát. Festő-mázoló és tapétázó csoportunk fotók alapján bemutatott eddigi referencia munkáikban kínált technikákból szintén helyben választhatnak tisztelt megrendelőink. Újszerű kombinált stílusokat is szívesen vállal csoportunk egyéni alkalmakra s kivitelben. Iskolánk békési egységének faipari, bútorasztalos termékeit fotók és kiállított terméken tekinthetik meg, s rendelhetnek látogatóink. Szintén békési helyszíneken készült textilipari és kézműves termékeink is láthatók, vásárolhatók, rendelhetők a szolgáltató házban. A szakoktatók természetesen e területeken is egyéni igényeknek megfelelően terveznek, kiviteleznek, s így értékesíthetjük a gyakorlati oktatás során elkészített termékeket.

 

 

 

Meghívó!

 

A „Túrér Partja” Középiskolai Alapítvány szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt a soron következő alapítványi estjére.

Az est megrendezése a művelődési házban lesz, 2011. február 12-én, szombaton 19 órakor kezdődően.

 

A műsorban fellépő iskolánk tanulói nagy igyekezettel készülnek a jó hangulatról gondoskodni.  

 

Műsorszámainkban:

- saját ötletük alapján parodizálják tanáraik különböző egyéni stílusát,

 

- bemutatják, hogyan remekelnek tánc-, és énektudásban,

 

- vannak közöttük, akik hangszeres zenét tanulnak a művészeti iskolában és abból állítanak össze egy kis csokrot.

 

- természetesen a jelenet sem maradhat ki mellyel színpadi tehetségüket is megmutatják

 

- és még természetesen sok más produkcióval is szórakoztatjuk kedves közönségünket.

 

A belépődíj 500 FT, lesz tombola sorsolás a műsor végén, melynek ára 100 Ft, és természetesen tombolatárgyak felajánlását szívesen fogadjuk, melyet a középiskolába lehet elhozni, Dévaványa, Mezőtúri út 2.

 

Illetve az iskola telefonszámán egyeztetve jegyet is lehet rendelni, vagy a tombolákat egyeztetés útján eljutatni a következő számon: 06-66/585-110

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a művelődési házban.