Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Középiskolai hírek - 2011. február

Alapítványi műsoros est és felnőttképzési hírek

 

 

Alapítványi műsoros est

 

„Időt kelt szakítanod embertársaidra, tégy valamit másokért, ha még oly apróságot is - valamit, amiért fizetséget nem kapsz, csupán a kitüntető érzést, hogy megtehetted.”

(Albert Schweitzer)

 

 

Ez lett a mottója a dévaványai középiskola jótékonysági estéjének, amelyet nagy sikerrel bonyolítottunk le február 12-én. Már az est kezdése is igen hatásos volt, a Carmina Burana zenéjére sejtelmes, fátyolos – kevés hip-hoppal fűszerezett - táncot adlak elő a 9. A osztályos lányok (Novák Enikö, Benke Nikoletta, Tóth Ildikó. Tóth Jessica. Hermeczi Anikó, Körami Zsanna, Nyiri Mónika, Kovács Bettina, Hermeczi Kitti.) Majd Pocsai Istvanné. a Túrér Partja Középiskolai Alapítvány elnöke köszöntötte a megjelenteket, méltatta az alapítvány főbb eseményeit az elmúlt évben.

 

A továbbiakban a rendezvény háziasszonya Zsombok Henrietta (12.A) volt, neki kellet terelgetnie a kissé szertelen Anti bácsit. (Tóth Sándor Olivér, aki már nem bírt magával és majdnem minden produkció elött a színpadra „szemtelenkedett”. Ezek a kis jelenetek már megalapozták az est jó hangulatát. Diákjaink színvonalas paródiákkal {Simon Róbert 11.A és Körmendi Krisztián l/11 B ) és humoros jelenetekkel (Csaba József, Valach Gábor 11. A| nevettették meg a közönséget. Természetesen a tánc sem maradt ki a műsorból. Modem tánccal jelentkezett az l/l1. C lánycsapata (Gyűlvészi Viktória. Kis Ilona, Szijjártó Alexandra), a 11. A pedig frenetikus sikerű retro táncot adott elő (Szarka Tünde, Szarka Brigitta, Tóth Valéria. Török Marianna, Matány Márk).

 

Középiskolai tanulmányaik mellett tanulóink időt szakítanak arra is, hogy a művészeti iskolában zenét tanuljanak. Színvonalas produkcióval rukkolt elö Balogh Cintia (11. A ének) és Ruschel Anita (10. A ének, furulya). A két műsorszámot Molnár István az iskola történelem szakos tanára és Schwarez István, a művészeti iskola tanára kísérte. Nem maradt el a nevelés Novák Enikő (9. A) levél szüleimnek című produkciójánál sem. Az est végen a Túrér réme cimű színdarab következett. Ezt és az 1/11 C osztályt (Kis Ilona, Kocsis Viktória, Knap Anita. Gyűlvészi Viktória, Gyülvészi Erika, Somogyi Alexandra. Szijjártő Alexandra, Nagy Tünde, Ernyes Róbert, Dobi Norbert. Németh Tamás) Molnár

Andrea és Pocsai lstvánné rendezte össze, hogy ez milyen jól sikerült, bizonyította a sok taps és nevetés is.

 

Nem feledkezhetünk meg a színpadképről sem, amely Dr. Macsáriné Ignácz Marietta kreativitását dicsérte. Az ő elképzeléseit segítették megvalósítani Fekécs Attilámé és a kollégisták, akik a művelődési ház színpadára varázsolták a Túrért, az alapítvány névadó tavát, kacsákkal, hattyúkkal és buzogányokkal együtt. Az est végén tombolahúzás következett. Nem mindenkit segített Fortuna, de a jótékonyság felemelő érzése és a színvonalas műsorok egy feledhetetlen estével ajándékozlak meg mindenkit.

 

 

Az est támogatói: 3/13. fodrász és szobafestők, ÁMK művelődési ház, Bak Imréné, Bak Krisztián, Balogh Gyula és családja, Barta Károlyné, Barta Lívia, Csaba Ignác, Déva ványai Nők Baráti Köre, Faragó Evelin 9. b, Farkasné Tandi Ildikó, Fitodry Kft., Hanycz Bence, Kazai Mihályné, Kiss Károly és családja, Kuckó papírbolt, Liker István és családja, Moldván János, Nagy Lajosné, Nóra diszkont, Nóvák Imre és családja, Péter Szabó Hajnalka, Petri János és neje, Pocsai István, Rostás Dóra 9. b., Szabó Péter 9. B Szilágyiné Balogh Marianna, Telepolc, Tóthné Földesi Katalin, Vadrózsa Cukrászda.

 

Minden támogatónak ez úton is köszönetet mond valamennyi, az alapítványi segítséget fogadó diákunk és családjaik nevében is: Pocsai Istvánné, a Kuratórium elnöke

 

 

 

Felnőttképzési hírek

A Farkas Gyula Közoktatási Intézmény egyre bővülő képzési területekkel kapcsolódik a szakképzési és továbbképzési programokhoz nem csupán a nappali közép- és felsőfokú képzés terén, hanem a felnőttoktatásban is.

 

Számos jelenleg különböző képzőhelyeken futó tanfolyamunk mellett elegendő létszámú jelentkező esetén Dévaványai helyszínnel is indulnak:

 

- aranykalászos gazda,

- méhész,

- kézápoló és műköröm építő

- lakástextil készítő tanfolyamok

 

A képzésekről további információk az intézményi felnőttképzési referens Medve Krisztina ad a 20/321-9015 telefonszámon illetve a medvekrisztina@fgyki.hu elérhetőségen. Jelentkezési lapok ugyanitt igényelhetőek, illetve személyesen is átvehetők a dévaványai központi épületben, Mezőtúri u. 2. sz. alatt a titkárságon.

 

 

Tóth Erika, oktatási egység vezető