Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Középiskolai hírek - 2010. november

Újra utaztunk a múltba

 

Ezúttal a békéscsabai Jókai Színház jóvoltából csöppenhettek színházkedvelő diákjaink a XIX. századi orfeumok hangulatát idéző világba. A színház bejárata előtt nem az ottani hintóból szálltunk ki – azzal igen csak hosszú lett volna az út Békéscsabáig, de egy fotó erejéig a nosztalgiázni vágyók szívesen beszálltak. A korhű ruhába öltözött színészek sokat ígérően tessékeltek be bennünket, majd láttak vendégül, s természetesen gondoskodtak remek szórakozásunkról fergeteges előadásukkal. Nem véletlen, hogy a bérletes, majd a meghirdetett pótelőadásokra is minden jegy elkelt. Kálmán Imre teltházas, tapsviharokban gazdag, örök slágerekkel teli Csárdáskirálynője most, a XXI. században is méltán bűvölte el az idősebb és fiatalabb korosztályt is.

 

 

 

Pályaválasztás 2010.

 

Békéscsabán az idei évben a Sportcsarnokban került megrendezésre a szokásos pályaválasztási börze, melyen iskolánk tanulói mind a kiállítói, mind a látogatói részen is részt vettek. Standunknál az érdeklődő nyolcadikosok és érettségizők számára tartottunk tájékoztatást és gyakorlati bemutatót képzéseinkről, a továbbtanulási lehetőségekről. Különösen nagy sikernek örvendett rendvédelmiseink színpadi bemutatója, fodrászaink munkaasztalainál hosszú sorokban kígyóztak a szépülni vágyók, akik természetesen csinos frizurájuk elkészülése idején választ kaphattak kérdéseikre, betekintést nyertek iskolánk életébe is. Jelenleg végzős gimnazistáink tekinthették meg a szintén kiállító egyetemek kínálatát, mely nagyban segítségükre lehet majdani pályaválasztási döntésükben.

Természetesen nem csupán Békéscsabán, hanem a dévaványai iskolaépületben is szeretettel és tisztelettel várjuk intézményünk iránt érdeklődőket novemberi és decemberi nyílt napjainkon, ahol végig kalauzoljuk őket modern központi épületünkön s egy interaktív játék keretében különböző tanórákra is belátogathatnak, játékos feladatokat oldhatnak meg. Következő nyílt napunk ideje: 2010. december 10. (péntek), de természetesen ezen kívül más, előre egyeztetett időpontban is szívesen látjuk az érdeklődőket.

 

 

Szolgáltató házunk hírei

 

A HUNYADI ÚT 110. SZÁM ALATT MEGNYITOTT A FARKAS GYULA KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNY SZOLGÁLTATÓ EGYSÉGE.

Szeretettel várjuk kedves vendégeinket fodrász szalonunkba, ahol kedvezményes árakon a hagyományos fodrászati szolgáltatások mellett a legmodernebb technikák kivitelezését is vállalják tanulóink és oktatóink.

Bemutatott faipari, könnyűipari termékeink mellett építőipari szolgáltatásaink is megrendelhetőek a helyszínen.

Nyitva tartás: hétfőn, szerdán, csütörtökön, pénteken: 7 – 14 óráig.

 

 

Külföldi tanulmányút

 

12 mezőgazdasági, gépészeti szakképzésben résztvevő diákunk az idei, 2010-es évet egy uniós pályázatnak köszönhetően 3 hetes külföldi tanulmányúttal zárja. A Németországban megrendezésre kerülő vállalkozási projektben tanulóink ingyenesen vehetnek részt: mind az utazás, mind a kinn-tartózkodás költségeit a kiíró cég fedezi. Jó tanulmányi eredményük és példás szakmai előmenetelüknek köszönhetően vehetnek részt a külföldi tanulmányúton, melyre egy, az utat megelőző módszertani és nyelvi tréninget is teljesíteniük kell, hiszen a nemzetközi projekt munkanyelve az angol nyelv lesz. Az iskolai elfoglaltságokon kívül az utazás bővelkedik szabadidős programokban, sport, kulturális és turisztikai elfoglaltságokban is.