Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Közel 30 millió forint oktatási intézményeink informatikai fejlesztésére

Közel 30 millió forint oktatási intézményeink informatikai fejlesztésére

Dévaványa Város Önkormányzata a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében mintegy 30 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a fenntartásában működő oktatási intézmények informatikai infrastruktúra fejlesztésére.

 

A pályázat keretében 45 db PC és 19 db interaktív tábla csomag, l-l db SNl-s mozgás és hallássérültek részére alkalmas munkaállomás, WIFI hozzáférés illetve az óraközi elektronikus mérés és értékelést biztosító szavazó csomag beszerzése valósult meg.

 

Beruházás megvalósítása érdekében kiírt közbeszerzési eljárásban a nyertes kivitelező (TOPlapTOP Kft.) június végén befejezte az oktatási tagintézményekben az eszközök beszerzését és beüzemelését, így a gyermekek az új tanévet már a modem technológiával felszerelt intézményekben kezdhetik. Az iskola pedagógusai számára a kivitelező cég az interaktív tábla használatát segítő oktatást is megtartották.

 

A szülők szeptemberben nyílt napon tekinthetik majd meg a program keretében beszerzett eszközök működését, a bennük rejlő modem pedagógiai lehetőségeket.

Az EU-s támogatás eredményeképpen megvalósult beruházás minőségi változást hozhat a dévaványai általános iskola oktatási módszereiben és a tanulók teljesítményében.