Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Ki mit tud - A Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrumban

Ki mit tud - A Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrumban

A Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum dévaványai telephelye, „Ki-Mit-Tud”-ot rendezett az intézményben élő ellátottak számára.

 

„A művészet olyan kifejezőeszköz, amely teljes egészében nem vethető alá elemzésnek: mindig valami szellemi őserőnek a titkát hordozza magában, amely túlmutat az értelemmel fölfogható valóságon.”

/Hortenze von Gelmini/

 

A kezdeményezés megfelelő vezetői segítséget és hozzájárulást kapott, így a körültekintő, alapos szervezésnek köszönhetően megvalósult a rendezvény, mely reményeink szerint hagyományteremtő lesz. A vetélkedő első alkalommal került megrendezésre, így külön öröm volt számunkra a nagy érdeklődés.

Mind az öt telephely Vésztő, Okány, Békés, Füzesgyarmat és természetesen Dévaványa képviseltette magát a rendezvényen. A helyi művelődési ház biztosította a megfelelő helyszínt a közel kétszáz szereplő, résztvevő, felkészítő és érdeklődő számára.

 

Huszonöt műsorszám került előadásra, melyet az öt tagú független szakértői zsűri, hat kategóriába sorolva díjazott. A zsűri elnöke Erdeiné Mucsi Márta, és tagjai: Baloghné Berényi Erzsébet, Kissné Schilli Ildikó, Somogyi Erzsébet és Hajdú Ildikó voltak.

 

A rendezvény lehetőséget adott arra, hogy az intézményben élők megmutathassák képességeiket, egyéni értékeiket. A nap folyamán ismeretségek, barátságok kötődtek, illetve mélyültek tovább az ellátottak és a munkatársak között egyaránt. A fellépők, szakemberek segítségével, lelkesen, sok munkával, készültek az előadásokra. A díjazottak értékes ajándékokat kaptak, illetve minden fellépő a vendéglátók által készített kulcstartóval, emléklappal, valamint egy-egy labdával térhetett haza.

 

A vendéglátókról egy okányi segítő munkatárstól idézek: „Külön köszönetet szeretnénk mondani a dévaványai kollégáinknak az egész napos kifogástalan odafigyelésért, ellátásért, melynek köszönhetően remekül érezhettük magunkat.”

 

 

Szőke Andrea mentálhigiénés munkatárs