Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Kerékpárút, csatorna és ifjúsági tábor építésére nyert támogatást Dévaványa

Kerékpárút, csatorna és ifjúsági tábor építésére nyert támogatást Dévaványa
Közel félmilliárd forintnyi támogatásból épülhet új kerékpárút és ifjúsági tábor Dévaványán, de a csapadékvíz-elvezető rendszer bővítésére is jelentős forrásokhoz jutott a város.
Több fejlesztési beruházás terveit ismertette a napokban Pap Tibor, Dévaványa polgármestere. Ezek egyike a strandfürdő területén megvalósuló ifjúsági tábor, melyhez a város 32 millió forintot nyert egy pályázaton, fennmaradó 24,7 millió forintot pedig önrészből fedezik. A kivitelezést egy mezőberényi cég fogja végezni, az idegenforgalmi szezon kezdetéig felépülő tábor pedig várhatóan növeli a vendégforgalmat. Ugyancsak támogatást nyert Dévaványa a csapadékvíz-elvezető hálózat fejlesztésére, melynek összege meghaladja a 310 millió forintot. A munkák 18 utcát érintenek közel 13 kilométer hosszúságban.

Pap Tibor, Dévaványa polgármestere nemrégiben ismertette, hogy a városban több fejlesztési beruházás is kezdetét veszi hamarosan.

Pap Tibor, Dévaványa polgármestere

Tíz százalék önerőből és 94 millió forintos támogatásból bővítik a város kerékpárút-rendszerét is, több mint 2 kilométerrel. A fejlesztések az Árpád utcában, a Sport utcában és a Kisújszállási utcában fognak megvalósulni.

-W-