Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Kedves Dévaványai Lakostársak!

Kedves Dévaványai Lakostársak!

Milyen versidézet kerüljön  Ladányi Mihály-emlékszobor talpazatára...

 

Az oktatási-, közművelődési- és sportbizottsági felhívásra , mely két alkalommal is  megjelent a Dévaványai Hírlap  év végi számaiban – igen sokan válaszoltak. Felhívásunkban javaslatot kértünk arra, milyen versidézet kerüljön  Ladányi Mihály-emlékszobor talpazatára.   Ladányi Mihály költő verseiből 38 nagyon szép idézetet küldtek be az érdeklődők, melyeket bizottságunk és a képviselőtestület is elolvasott. A 2009. január 29-i képviselőtestületi ülés, anélkül, hogy ismerte volna az idézet beküldőjét - a 28. sorszám alatt regisztrált versidézetet találta igen kifejezőnek :

                                                     „Élni akartam én csupán,

                                                       hasznára lenni a világnak.”

                                                               Ladányi Mihály : Ha rólam lesz szó…

 

A döntés értelmében a fenti versidézet kerül fel a Ladányi Mihály-emlékszobor talapzatára.  Az idézet beküldője Váradi Andrásné tanárnő volt. A beérkezett 38 javaslat közül nehéz volt a választást meghozni, hisz számtalan javaslat-versidézet igazolta Ladányi Mihály költői gondolkodását,   dévaványai kötődését, a szülőföld versbe foglalt szeretetét.

 

Dévaványa város képviselőtestülete nevében is nagy szeretettel köszönjük meg : Szitásné Gyenge Máriának, Biri Istvánnénak, Vajda Pálnak, a könyvtár munkatársainak, Pihurik Katalinnak, Hajdú Józsefnek, Váradi Andrásnénak, Marsi Istvánnak, Séllei Lajosnénak, özv. Papp Zsigmondnénak és Csatári Istvánnénak fáradozását, mellyel segítették a szobor-felirat „megszületését”.

Hálás köszönet munkájukért.

 

Tisztelettel és üdvözlettel :                      

Dr. Ágoston Sándor                                              

                               az oktatási-, közművelődési- és sportbizottság elnöke

 

Dévaványa, 2009. február 02.