Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Jól szerepelt Dévaványa a biodiverzitási díjért folytatott versenyben

Jól szerepelt Dévaványa a biodiverzitási díjért folytatott versenyben
Saját kategóriájában második helyezést ért el Dévaványa a "Magyarországi Települések Biodiverzitás Díja" címmel kiírt versenyben. A megmérettetésen hazánk félszáz települése képviseltette magát.
Dévaványa is egyike volt azon 50 településnek, melyek 2011-ben is indultak a "Magyarországi Települések Biodiverzitás Díja" cím elnyeréséért. A verseny során a zsűri értékelte a környezet neveléséért, a környezetbarát közbeszerzésekért és a zöldterületek kialakításáért tett erőfeszítéseket. Ugyancsak pontokat ért a természet közeli gazdálkodás és a természet védelmével foglalkozó civil szervezetek támogatása. Dévaványa az elért pontszáma alapján a III. 2000-10000 lakosú települések kategóriájában második helyezést ért el.

Szép eredménnyel zárta Dévaványa a Magyarországi Települések Biodiverzitás Díjáért kiírt versenyt.

A környezetért tett intézkedéseket pontokkal jutalmazta a zsűri

A díjátadóra a 2010. évi győztes, Tata városában került sor, melyre Dévaványa képviseletében Novák Imre alpolgármester és Gyuricza Máté műszaki ügyintéző utazott el. A versenyen elért helyezés azt bizonyítja, hogy a Békés megyei város is bővelkedik a természeti értékekben, valamint ezen értékek megtartásáért tenni akaró helyi lakosokban, civil közösségekben.

-W-