Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

HAPPY-hét - 2011.04.09 - 04.11.

HAPPY-hét - 2011.04.09 - 04.11.

2007 tavaszán az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet munkatársai, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) támogatásával kidolgozták a HAPPY (Hungárián Aqua Promoting Program in the Young - Magyarországi vízfogyasztást népszerűsítő program a fiatalok körében) modellprogramot.

A program kiemelt együttműködő partnere a Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács. A HAPPY-hét alatt több iskolában beszüntetik a cukros üdítők árusítását a büfében, külön csengő figyelmeztet a vízivásra, „vízbárokat" alakítanak ki, a tanulók a „Vízpróba" keretében, sportversenyeken mérhetik össze erejüket és számos egyéb szórakoztató program, illetve interaktív oktatás során szerezhet­nek ismereteket az egészséges folyadékpótlásról. Az OÉTI, honlapján több, ezzel kapcsolatos, ingyenesen letölthető segédanyagot bocsátott a pedagógusok rendelkezésére és minden résztvevő iskolát szülőknek és gyerekeknek egyaránt szóló szórólapokkal és plakátokkal látott el.

 

Az ÁMK Ványai Ambrus Általános Iskola immár második alkalommal csatlakozott a HAPPY-héthez. Iskolánkban már több éve nincs a büfében cukros, szénsavas üdítő, vízvételre a termekben csap és a nagyiskolában a folyosón ivó kutak vannak. Április második hetében több órán is szó volt arról, hogy miért kell vizet inni, mennyit, milyet. Az alsós osztályok aktívabbak voltak: ivópoharaikat feldíszítették, saját ásványvizüknek címkét terveztek, lerajzolták miért vizet és ne cukros üdítőt igyanak

A felsőben a napközisek vízfogyasztást népszerűsítő fotókat készítettek. Volt még vizes sorverseny, ahol ásványvizes flakon szolgált bolyaként, váltóbotként. A jó hangulatú programokon többféleképpen esett szó a vízfogyasztás fontosságáról.

 

A PRIMAVERA ásványvíz forgalmazójától 4 raklap ásványvizet kaptunk, melyet ezúton is köszönünk.