Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Földdel segíti a rászorulókat Dévaványa önkormányzata

Földdel segíti a rászorulókat Dévaványa önkormányzata
Tíz hektárnyi földterületet oszt szét a helyi rászorulók között Dévaványa önkormányzata. A képviselő-testület döntése értelmében a nehéz sorsú családok ingyen termelhetnek a rajtuk zöldségeket és gyümölcsöket.
A dévaványai képviselő-testület február végén döntött úgy, hogy ingyenesen rendelkezésükre bocsátják a helyi rászorulóknak az önkormányzat tulajdonában lévő tíz hektárnyi földterületet. Pap Tibor polgármester a Békés Megyei Hírlapnak elmondta, hogy az egy- és kéttagú családok 400, a legalább háromtagú családok pedig 500 négyzetméternyi földet igényelhetnek térítésmentesen, gazdálkodás céljából. Az előkészítő munkákat az önkormányzat saját költségéből végzi el, a rászorulóknak pedig ezután annyi feladatuk marad, hogy megtermeljék a maguk számára szükséges élelmiszereket, vagyis a zöldségeket, gyümölcsöket.

Több száz hektárnyi művelhető földet kapnak a dévaványai rászorulók az önkormányzattól.

Pap Tibor, Dévaványa polgármestere (Fotó: devavanya.hu)

A földterületből a jövedelemmel nem rendelkezők mellett igényelhetnek az álláskeresési támogatásban, illetve aktív korúak ellátásában részesülők. A tíz hektáros területből juthat a pályakezdő munkanélküliek számára is, valamint azoknak a családoknak, ahol az egy főre jutó jövedelem nem lépi túl az öregségi nyugdíjminimum 150 százalékát.

-W-