Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Európai Mobilitási Hét – Dévaványa a legjobbak között

Európai Mobilitási Hét – Dévaványa a legjobbak között
47 ország közül Magyarország a 3. helyen végzett az Európai Mobilitási Hét egy hetes kampányán, mely a rekord számú önkormányzati regisztrációnak köszönhető.
Összesen 129 helyhatóság kapcsolódott be a szeptemberi rendezvény sorozatba, mely Euróba legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya. A Mobilitási héten a szervezők különböző programok segítségével hívják fel a figyelmet a környezetkímélő közlekedési módok előnyeire. Idén 12. alkalommal rendezték meg Magyarországon a Mobilitási Hetet. Már hagyománnyá vált, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a rendezvénysorozatot követően elismerésben részesíti a legeredményesebb és a legötletesebb programokat összeállítós szervezőket.

Dévaványát is jutalmazták
Kerékpárt kaptak ajándékba a Mobilitási hét szervezői


Az idei évben Dévaványa is szép sikereket ért el a rendezvény sorozatával, így bekerült a legjobban teljesítő öt önkormányzat közzé. Jutalomként Dékányné Szalai Katalin egy kerékpárt vehetett át a rendezvény záróünnepségén. Az öt díjazott önkormányzat mellett kiemelkedő munkájukért további húsz helyhatóság képviselője kapott oklevelet. Az átadó ünnepségen Völner Pál megköszönte a szervezők munkáját és elmondta, hogy a Mobilitási Hét és az Autómentes Nap sikere nagyrészt a szervezők munkájának köszönhető és annak, hogy minden korosztályt sikeresen meg tudtak szólítani.

 

(Forrás: kormany.hu)

 

-BT-