Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Erről volt még szó a decemberi képviselő-testületi üléseken…

Erről volt még szó a decemberi képviselő-testületi üléseken…

- Elfogadta a képviselő-testület a 2011. évi munkatervet. A munkaterv szerint:

Várospolitikai Fórum - 2011. február 11. (péntek 18 óra) - művelődési ház nagyterme

Közmeghallgatás - 2011. november 24. (csütörtök 14 óra) - városháza nagyterme

Képviselő-testületi ülések minden hónap utolsó csütörtökén, 15 órakor

 

- A képviselő-testület munkatervébe - képviselői és ványai lakosok javaslata alapján szeretné felvenni a DKTV tájékoztatását, amennyiben a szolgáltatóval sikerül időpontot egyeztetni. A cég az internet, telefon, és televíziós szolgáltatást évek óta nyújtja, de eddig még egyszer sem volt lehetőségünk konkrét kérdéseket feltenni képviselő-testületi ülés keretében, a nagy nyilvánosság előtt a működéssel kapcsolatban: (csak néhány kérdés ízelítőül, de tudom, a szolgáltatást igénybevevőknek még sok, konkrét kérdőjel van a tarsolyukban).

 

- Csatornakiosztás, ill. minek alapján döntik el, hogy milyen adókat lehet fogni egy-egy csomagban? (Volt valaha közvélemény kutatás?)

 

- Miért szűnt meg a Filmmúzeum sugárzása?

 

- Követhetetlen a helyi tévé csatorna sugárzása - pl. kevés hír, tudósítás jelenik meg Dévaványáról, pedig itt is sok minden történik; nem tudni előre, hogy mikor, milyen műsort láthatunk; mi az oka a „szellemképességnek”; ill. egy-egy csatorna kódoltságának stb. 

Az önkormányzat a 2010. évi költségvetésében, 2. 400. 000.-Ft-ot tervezett be a testületi ülések és egyéb ünnepélyek, rendezvények tévészolgáltatására.

 

- Elfogadta a képviselő-testület  az Ivóvíz szállítása Arad megyéből - Békés megyébe című projektet. Az Aradi átvezetés - mint ahogy megtudhattuk, a reális technológiai költségek tekintetében pénzügyileg kedvezőbb, mint az ivóvízminőség javítás, arzén mentesítés - tisztítás, mosatás.

 

- Elfogadták az alapfokú művészetoktatásban fizetendő térítési díjakról szóló rendeletet. Ennek alapján2011. január 1-jétől az alábbiak szerint alakulnak a térítési díjak tan évente:

            - zeneművészeti ágon 18 év alatti: 16.300.-Ft

            - zeneművészeti ágon 18-22 év közötti: 48. 885.-Ft

            - zeneművészeti ágon 22 év feletti hallgató: 48. 885.-Ft

            - más művészeti ágon 18 év alatti: 8. 085.-Ft

            - más művészeti ágon 18-22 év közötti: 11. 645.-Ft

            - más művészeti ágon 22 év feletti hallgató: 11. 645.-Ft

 

A 22 éven aluli tanuló térítési díja, tandíja az adott évre tíz százalékkal csökken, ha a tanuló az előző tanév során, a tanszakon jeles tanulmányi eredményt ért el.

A 18 éven felüli, de 22 éven aluli térítési díja, tandíja a tanuló kérelme alapján legfeljebb 10%-kal csökken, ha családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 120%-át. A kérelmet az intézmény vezetőjéhez kell benyújtani, a térítési díj befizetésének időpontját megelőző tíz munkanapon belül.

A térítési díjat évente két egyenlő részletben kell befizetni az intézmény házi pénztárába. Első részletet október 15-ig, második részletet február 15-ig. Egyéni kérelem alapján az intézményvezető tíz havi részletfizetési kedvezményt engedélyezhet. A részletekről bővebb információ kérhető a művészeti iskolában személyesen, vagy telefonon: 483-051

 

- Pontot tett a képviselő-testület a sportpálya ügyére. Az önkormányzat 2008. július 25-én vállalkozási szerződésben foglalt feltételekkel megrendelte, és a Körös-Berettyói Vízgazdálkodási Társulat vállalkozóként elvállalta a Dévaványa Város tulajdonát képező Dévaványa, Sport utca 901. hrsz. alatt nyilvántartott sportpálya felújítását. A projekt befejezése - mint köztudott - után, a sportpálya vízelvezető képessége elégtelennek bizonyult. A decemberben sikerült egyességre jutni, amelynek eredményeként a Társulat kijavítja a hibákat legkésőbb 2011. szeptember 30-ig, és rendeltetésszerű működésre való állapotban átadja a város sportolói számára.

 

- Több kérdést is feltettek Tóbiás Gábor, a piac ás a vásár üzemeltetője felé - biciklitárlók, a piactéren működő WC stb. ügyében. A jelenlévő vállalkozó minden kérdésre válaszolt.

 

- Városunkban, és a határban hónapok óta hatalmas a belvíz. Problémákat jelent ez a mezőgazdasággal foglalkozóknak, és a városon belül, a mindennapi életben. Ősz óta újra áll a víz Dévaványa kül- és belterületén egyaránt. A szennyvíztisztítást, a csatornahálózat működését ilyen csapadékos időben megnehezítik azok az élelmes polgárok, akik az esőcsatornát is bekötik a szennyvízrendszerbe.

 

- 2011-ben megváltozik a közfoglalkoztatási rendszer. Folyamatosan tájékozódjanak, akiket érintenek a változások.

 

- Akit érdekel a város közügye, részt vehet a képviselő-testületi üléseken, megtekintheti egyenes adásban, vagy ismétlésben a kábeltévé jóvoltából, a bizottsági és a képviselő-testületi ülések jegyzőkönyvei pedig megtalálhatók a Ladányi Mihály Könyvtárban, ill. megtekintheti az alábbi internetes címen: www://devavanya. localinfo. hu