Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Építsd a jövőd - szerezz munka mellett érettségit a Báthori István Középiskola és Szakiskola Dévaványai Tagintézményében!

Építsd a jövőd - szerezz munka mellett érettségit a Báthori István Középiskola és Szakiskola Dévaványai Tagintézményében!

Kedves dévaványai fiatalok, tanulni szándékozók!

 

Az elmúlt év szeptemberében egy „új középiskola”, a nyírlugosi székhelyű Báthori István Középiskola és Szakiskola Dévaványai Tagintézményében sikeresen rajtolt a 2010/201l-es tanévvel az esti gimnáziumi oktatás. Az intézmény a SZILTOP NONPROFIT Kft. keretein belül végzi az oktatómunkáját. Békés megyében a Báthorinak rajtunk kívül Füzesgyarmaton, Körösladányban, Vésztőn, Békésen, Csorváson és Medgyesegyházán van tagintézménye, ahol esti gimnáziumi oktatást folytatnak.

 

A képzésre nemcsak településünkről jelentkeztek fiatalok és felnőttek, hanem voltak, akik Ecsegfalváról és Gyomaendrődről látogatták a foglalkozásainkat. Tavaly szeptemberben 42 fővel kezdtük meg a munkát. Az osztályozóvizsgák, valamint a kötelező negyedéves beszámolók után 2011. június 15-én 30 fővel zártuk a tanévet.

Az indulók között volt 7 fő olyan tanulónk, aki 8. osztályos bizonyítvánnyal ült ismét iskolapadba. Ma már valamennyien ők is az esti gimnázium 11. évfolyamos tanulói.

 

Itt szeretném megköszönni az esti gimnázium volt 10. évfolyamos tanulóinak a fáradságos tanulmányi munkát, amelyet munka és a család mellett önként vállaltak fel - átérezve azt, hogy a biztosabb jövő reményében hasznos lehet az itt megszerezhető érettségi bizonyítvány.

 

Az oktatómunka sikerét az elkövetkezőkben is garantálja az az elkötelezett tanári csapat, amely eddig is végezte és ellátta ezt a komoly szakfeladatot. Munkatársaim a 2011/2012-es tanévre is vállalták, hogy a Báthori István Középiskola Dévaványai Tagintézményében tovább folytatják a megkezdett munkájukat (főállásuk mellett).

 

A diákok és az intézményvezetés nevében is megköszönöm Kardos Erika matematika szakos (a 11. évf. osztályfőnöke), Schwarcz Júlia magyar irodalom - anyanyelv szakos (a leendő 10. évfolyam osztályfőnöke), Szedlák Réka angol nyelvtanár, Szabó László Zoltán földrajz - biológia és Czudor László fizika kémia szakos munkatársaimnak azt a kiemelkedő szaktárgyi munkát, amellyel eddig is segítették tanulóink tudásbeli gyara­podását. Az új tanévben bővül az oktatócsapatunk, szeretettel köszöntjük Földi Zoltán munkatársunkat, aki az informatika tantárgyat fogja majd tanítani.

 

Az esti gimnáziumi oktatás helyszíne a továbbiakban is az ÁMK Vörösmarty u. 6. szám alatti központi épülete lesz. Vélhetően maradnak a hétfői és a szerdai oktatási napok is a 11. évfolyam, továbbá a szeptemberben induló 10. évfolyamunk számára is.

 

A Báthori István Középiskola és Szakiskola Dévaványai Tagintézménye tisztelettel és szeretettel várja leendő, új tanulóit az esti gimnázium osztályaiba:

A gimnázium nappali 10. osztályos bizonyítvánnyal az esti gimnázium 11. évfolyamára.

 

Az OKJ-s szakmunkás bizonyítvánnyal a 10. évfolyamra, ahol októberben az osztályozóvizsgát letéve átkerülnek az esti gimnázium 11. osztályába.

A régi, SZKJ-s szakmunkás bizonyítvánnyal, valamint a 8. osztályos bizonyítvánnyal az esti gimnázium 10. osztályába.

 

Előzetesen jelentkezni lehet: Dr. Ágoston Sándor tagintézmény-vezetőnél:

mobil: +36-30/675-2492 (bármely nap 16-19h között), vagy az

e-mail: agoston.sandor@dktv.hu címen

 

 

 

Tisztelettel és üdvözlettel: Dr. Ágoston Sándor tagintézmény-vezető