Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Dr. Székely Tamás Szeghalmon

Veress József országgyűlési képviselő meghívására 2008. augusztus 19.-én Dr Székely Tamás, egészségügyi miniszter a szeghalmi kistérségbe látogatott. A miniszter urat fogadta, Veress József országgyűlési képviselő, Dr. Kovács József a Pándy Kálmán Kórház igazgatója, Macsári József Szeghalom város polgármestere, a Kistérségi Többcélú Társulás elnöke és Dr. Farkas Erzsébet Szeghalom város Önkormányzat egészségügyi bizottságának elnöke.

A miniszter megtekintette a járó beteg szakellátó intézetet, és a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház utókezelő kórházát, melyeket a közelmúltban több mint 1 milliárd forint értékű beruházás keretében újítottak fel. Majd felkereste a térségi ellátást biztosító szeghalmi mentőállomást, és konzultációt folytatott a kistérség egészségügyi dolgozóival.

drszekhelytamas_500_551_20081019144738_652.jpg


A miniszter igen hasznosnak nevezte, az egészségügyi dolgozókkal folytatott beszélgetést, mivel ezek a személyes konzultációk komolyan segítik az egészségügyi reform folytatását. A térség egészségügyi fejlesztéseiről szólva kiemelte a Sarkadi, Járó beteg Szakellátó Központ megvalósítását, amihez az önkormányzati társulás közel 1 milliárd forint értékben Európai Uniós támogatást nyert. A beruházás még az idén elkezdődik, mellyel a Sarkadi kistérség egy régi vágya teljesül, új szakrendelő létesül a hajdúvárosban.
A miniszter tájékoztatást adott - a térséget érintő másik fontos beruházásról - a szentesi légi bázis megépüléséről. A minisztérium nemrég bejelentette, megvan a győztes pályázó:
Miszerint a Magyar Aszfalt Kft. építheti meg a szentesi légi bázist. A megállapodás értelmében a helikopterbázis még az idén megépül, amihez az egészségügyi tárca 60 millió forintot és a térségi önkormányzatok is jelentős forrást biztosítanak.
A hetedik, vagyis a regionális felosztást tekintve utolsó légimentő-bázis december 31.-ig épül fel. Addig ideiglenesen Szolnokról biztosítják a délalföldi régió légimentő-ellátását az egészségügyi és a honvédelmi tárca megegyezése alapján.