Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Dévaványai Színjátszók Sikere

Dévaványai Színjátszók Sikere

2011. április 16-án az ÁMK József Attila Művelődési Ház és Kádár Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézményegység színjáték tanszaka 35 fővel indult el a Gyulán megrendezésre kerülő XX. Országos Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozóra.

 

16 produkció mutatkozott be a rangos zsűri előtt, melynek tagja Dolmány Mária, a Magyar Drámapedagógiai Társaság alelnöke; Kovács Edit, a Jókai Színház színművésze; Egervári György, drámapedagógus volt.

 

A négy dévaványai csoport nagyon színvonalasan játszott a hazai színpadhoz képest csaknem négyszer akkora térben. A csoportok felkészítő tanára Boldis Julianna volt.

Az első évfolyamos Rosszcsontok A róka és a holló produkciójukkal ezüst, a második évfolyamos Öcsisajtok Ez nem is lehet igaz! produkciójukkal bronz minősítést értek el.

 

A 3-4. évfolyamos Elevenek produkciója Könnyed kis színjátszó foglalkozás, némi önkritikába ágyazva - avagy Julcsi néni mindjárt megőrül, illetve az 5. évfolyamos Ványai Művészeti Csoport Családmodell 2011 produkciója arany minősítést ért el.

A dévaványai gyerekek két aranyra minősített munkájával folytatják bemutatkozásukat a gyermekszínjátszó fesztivál regionális találkozóján, melyet 2011. május 13-án 14-én ismételten Gyula városa rendez meg. I

Itt már 4 megye képviselteti magát, ahonnan a továbbjutásra javasolt csoportok meghívást kapnak az országos gálára.