Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Családsegítő Szolgálat hírei

Családsegítő Szolgálat hírei

Mammográfiai szűrővizsgálat, tájékoztató „Mi Mennyi 2009-ben?”

2009. évtől sajnos sikertelen pályázat miatt a fogyatékkal élők segítésére szolgáló Támogató Szolgálat - ezen belül a személyi segítő és személyszállító szolgálat nem tud tovább működni. A Szenvedélybetegek Közösségi ellátására irányuló állami normatívára való pályázat szintén nem nyert támogatást, így ezt a szolgáltatás sem tudjuk tovább folytatni.

-:-

Sikeres pályázat eredményekén a mammográfiai szűrővizsgálatra kiértesített nőket ingyenesen tudjuk elszállítani (az önkormányzati kisbusszal) Békéscsabára, a szűrés helyszínére. Aki ezzel a lehetőséggel élni szeretne: kérjük, jelentkezzen a Családsegítő Szolgálatban, vagy hívja a 483-010 –es telefonszámot.

-:-

Jó minőségű használt ruha adomány érkezett Budapestről a HIT Gyülekezet közvetítésével, aminek osztása folyamatos – a készlet erejéig.

-:-

A Városi Mikulás alkalmával kiosztott kalácsot ezúton is szeretném megköszönni a LIKER Pékségnek, a teát pedig a VÁRADI Étkezési Bt.-nek.

-:-

„Színt Viszünk a Napjaidba…” címmel folytatódik az általános iskola felső tagozatosai részére elindított szabadidős program, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. Sok szórakoztató és önismereti gyakorlatokkal készül: Gyányiné Vincze Róza mentálhigiénés szakember és Berndt Mónika szociálpedagógus. Minden szerdán 15 órától a Családsegítőben.

-:-

Tájékoztató „Mi Mennyi 2009-ben?”

-          Minimálbér: 71500.- Ft/hó, legalább középfokú iskolai végzettséget, szakképzettséget igénylő munkakörben a garantált bérminimum: 87000.- Ft/hó, 2009.07.01-től: 87500.-Ft/hó.

-          Öregségi nyugdíj legkisebb összege: 28500.- Ft/hó

-          Árva ellátás legkisebb összege: 24250.- Ft/hó

-          Rendszeres Szociális Járadék: 26420.- Ft

-          Rehabilitációs járadék minimális összege: 34200ft/hó

-          Álláskeresők járadéka: minimum 42900.- Ft/hó, maximum: 85800.-Ft/hó

-          Terhességi Gyermekágyi Segély (GYÁS): a napi átlag kereset 70%-a

-          Gyermekgondozási díj (GYED): a naptári nap átlag kereset 70%-a, de legfeljebb havonta a minimálbér kétszeresének a 70%-a:100100.-Ft/hó

-          Táppénz: a napi átlagkereset 70%-a – folyamatos, legalább 2 év biztosítási idő esetén. A napi átlagkereset 60%-a 2 évnél rövidebb biztosítási idő esetén vagy fekvőbeteg gyógyintézeti ellátás estén.

-          Anyasági támogatás: 64125.-Ft/hó

-          Gyermekgondozási segély (GYES): 28500.-Ft/hó

-          Gyermeknevelési támogatás (GYET): 28500.- Ft/hó

Az ellátásokkal kapcsolatos részletes információkkal kapcsolatban keressék fel a Családsegítő Szolgálatot vagy érdeklődjenek a 483-010 – es telefon számon.

                                                                                                                  Takácsné Papp Éva

                                                                                                               intézményegység vezető