Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Családsegítő hírei - 2010. november

Családsegítő hírei - 2010. november

Tájékoztatom Kedves Lakostársainkat, hogy a családsegítő szolgálat – önkéntesek közreműködésével – elkészítette a város Szociális Szolgáltatás Szükséglet felmérését. A megkérdezett és nyilatkozó lakosok közreműködését ezúton is Köszönöm!

 

A jelenleg működő szociális szolgáltatások elégedettségmérésére és a jövőbeni szükségleteket kielégítő szolgáltatások feltérképezésére irányuló 12 kérdésből álló kérdőíves felmérést legutóbb 2005-ben készítettünk. A jelenlegi vizsgálat összegzése és értékelése folyamatban van, melynek eredményéről tájékoztatást adunk. A felmérés Dévaványa 18 év feletti lakosainak körében készült, mindegy 10 %-os mintavétellel, véletlenszerű kiválasztással és anonim módon. Az így kitöltött kérdőívek száma 635 db, amit a 10 fő önkéntes szeptember 30- ig készített el. Szorgalmas és önzetlen munkáját Borsi Juditnak, Farkas Máriának, Gede Lajosnak, Kiss Gyöngyinek, Kovács Évának, Körömi Csillának, Marton Anikónak, Nagy Erzsébetnek, Némethné Szarka Máriának és Urbán Eszternek ezúton KÖSZÖNÖM!

 

Takácsné Papp Éva

intézményegység vezető

 

Közeljövőben induló programjaink:

 

BESZÉLJÜNK RÓLA….

A középkorú nők problémái napjainkban

 

Szeretettel várok minden 40-55 éves korban lévő nőt, aki szívesen részt venne egy öt alkalomból álló programsorozaton.

Találkozásunk témái:

- Helyem a környezetemben

- Nőnek maradni

- Külső megjelenés, belső állapot

- Munka elvesztése, üres fészek

- Mentális állapot

- Ízelítő az internet rejtelmeiből

                                                        Gyányiné Vincze Róza

                                                         mentálhigiénés szakember

 

 

Újra indul a „Kenguru torna”  minden egyéni tornát igénylő gyermeket várunk a Családsegítő Szolgálatnál. Gyógytestnevelő segítségével kialakíthatják a helyes testtartásukat, a mell-és gerinc deformitásaikat javíthatják. Elősegíthetik lábstatikai rendellenességeik helyreállítását.  A belgyógyászati – asztmás, szívbeteg, szem, túlsúly - problémákkal küzdő gyermekek jelentkezését is várjuk.

 

„Anya csak egy van!” – interaktív délutáni szabadidő eltöltés az édesanyáknak és a gyermekeknek a Családsegítő Szolgálatnál. Megismerjük, feltárjuk a gyermeknevelés múltját, jelenét és megízleljük a jövőt. Játékos formában elősegítjük a napi nevelési problémák megoldását. Képet kapunk a játék, mese és a vizualitás gyermeki fejlődéséről. Megismerkedünk a gyermekek és szüleik jogaival és kötelezettségeivel.

                                                                                                              Nyuzó Marietta

Az időpontok egyeztetése végett a Családsegítő telefonszáma: 483-010