Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Családi – Csobbanás a dévaványai strandon

 

Harmadik alkalommal került megrendezésre a dévaványai strandfürdő területén a Családi-Csobbanás című családoknak szóló egész napos rendezvény.

Mára már sajátossá és megszokottá vált, hogy az időjárás nem igazán kedvez nekünk és a programnak.

Harmadik alkalommal került megrendezésre a dévaványai strandfürdő területén a Családi-Csobbanás című családoknak szóló egész napos rendezvény.

Mára már sajátossá és megszokottá vált, hogy az időjárás nem igazán kedvez nekünk és a programnak.

A reggeli órákban felhők takarták el az eget, így a mi kedvünk sem volt felhőtlen.

A programok reggel kilenc órától kezdődtek, a gyermekeket és szüleiket a bejáratnál vártuk és köszöntöttük őket, a gyermekek a belépéskor tombolát kaptak.

Várta a kis gyermekeket a Húsvéti nyuszi és Böbe bohóc, illetve a gyermekek játszóháza, ahol sok kedves játék várta őket, mely koruknak megfelelő volt. A játszóház vezetője nem győzte hajtogatni a léggömböket, mert minden egyes figurának előre volt gazdája.

A nap folyamán, vetélkedőkön vettek részt a gyermekek, minden gyermeknek adott volt a lehetőség a vetélkedőre, mert azoknak a gyermekeknek, akik nem tudtak úszni is volt olyan verseny, ahol összemérhették ügyességüket. Minden gyermek jutalmat kapott.

A Művészetek kertjében ismét nagy sikert aratott a grafikus, sok szülő a gyermeke portréjával mehetett haza. A gyermekek pedig a művészi kép kedvéért, hosszú ideig tudtak türelmesen üldögélni. A hennával készült tetoválások is gazdagították a gyermekek és a felnőttek testét, egymás után kérték a szebbnél szebb képeket a karjukra, vállukra. Nagyon ügyes arcfestőt sikerült a rendezvényre meghívnunk, a gyermekek a virágos réttől az oroszlánig a nyusziig tündököltek. Az üvegfestés során nagyon szép alkotások születtek, melyeket a gyermekek haz vihettek és otthon kiragaszthatták az ablakokra, mintegy emlékként a mai napról. A fazekas művészünket is felkeresték a kicsik és nagyok, felnőttek is kipróbálták ügyességüket, rá kellett jönni nem is olyan könnyű ez a művészeti ág.

Az anyatejes totón a szülők mérhették össze mennyire emlékszenek még a védőnők által útmutatásként adott régi jó tanácsokra a szoptatás és csecsemő gondozás területén. Kedves szülők, így utólag elmondva az értékelés során rá kellett jönnünk van mit ismételni. Tehát ismétlésre fel!

A másik verseny mely a szülőknek szerveztünk a „Hős Ősök” vetélkedő, ahol a gyermekek biztatásával a szülők mérhették össze ügyességüket és tudásukat.

Az íjászatot megnehezítette a fújó szél, de sok programban résztvevőnek hozott örömet, többen is jelezték, hogy szívesen bekapcsolódnának az egyesület munkájába, illetve, hogy vesznek íjat és gyakorolni fognak a maguk szórakoztatására.

A délután folyamán megérkezettek a várt zenés, szórakoztató műsor szereplői a „Pamacs Mini Társulat”- gyermekzenei műsora és az „Piton Magic Show”- állat showja. A gyermekek énekelve, táncolva szórakoztak az ismerős dallamokon. Az állatok bemutatkozására nem csak a gyermekek voltak kíváncsiak, hanem a szülők is. Csodálkozva nézték a patkányok és a tengeri malacok ügyességét. Megdöbbenve figyelték a bűvész varázslatait és ügyességét. De a nagy élmény mégis a három óriási kígyó simogatása volt, két tigris piton és egy boa, hatalmas testét lehetett megsimogatni és, aki nagyon bátor volt még a nyakába is vehette, vagy a testére tekerhette.

A tombola sorsoláson, sok vízi élményt nyújtó játék került kisorsolásra, melynek a gyermekek nagyon örültek és boldogan jöttek tombolájukat lobogtatva, ha az ő számuk került kihúzásra. Természetesen minden gyermek a fő ajándékokat akarta megnyerni, de ez csak néhány gyermeknek adatott meg és vihették haza delfint és társait.

Majd a késő délutánra ismét elcsendesedett a fürdő területe. Remélem, akik részt vettek a programokon jól érezték magukat. Jövőre ismét találkozunk.

 

Köszönet a résztvevőknek és a támogatóknak.

 

Támogatók:

ESZA- Európai Szociális Alap - Nemzeti Programirányító – Iroda- Társadalmi Szolgáltató KHT., Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő Testülete, Pap Tibor polgármester, Novák Imre, Ágoston Sándor, Kanó József, Pihurik Katalin, Kondacs György, Kiss Gábor, Dékány József, Kiss Károly, Csatári Lajos, Földi Imre, Váradi Étkezési Bt, Építők Boltja, Mini Kultúrcikk, ÁFÉSZ- Dévaványa és Vidéke, AGRO-DÉVA KFT, Szűcs Ferenc ügyvezető igazgató, Mideczki Zoltán vállalkozó, Nyúzó Bálint vállalkozó, Kónya István vállalkozó, Hentes bolt- Táncos László, Deckor Crazy PC, TELE-POLC, Gazdasági bolt- Csaba Jánosné, Tóth Julianna, Barta Jánosné, Könyves Kálmán úti Óvoda

Köszönet a közreműködőknek és segítőknek: Takácsné Papp Éva, Kiss Péterné, Balogh Istvánné, Harmati Eszter, Berndt Mónika, Gyányiné Vincze Róza, Tóth István, Sunyák József, Sunyák Ilona, Tóth Sándor, Halasi Zoltán, Hajdú Ildikó, Szabóné Dora Beátának és családjának, Kürti Istvánné és családjának, Hajasné Varga Irén, Nagy Sándor, Íjász Egyesület tagjainak, a Bírkózó Egyesület tagjainak.

Nyuzó Marietta

rendező