Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Birkózó hírek- 2011. május

2011. Diákolimpia Pesterzsébet

29 kg Bartha András: Diákolimpia döntős, II. helyezett

26 kg Balogh Norbert V. helyezett

 

 

 

Lánykorosztály 1999-2000:

32 kg Rózsa Andrea Diákolimpia bajnok

40 kg Kecse Hermina Diákolimpia döntős II. helyezett

31 kg Földi Alexandra III. helyezett

 

A fiúk mezőnyében igen számos résztvevő indult, 270 fő.

 

26 kg-ban Balogh Norbert kezdte a mérkőzéseket, sorsolását tekintve legnehezebb csoportba került. Utólag az első és második helyezettől kapott ki, a győztes meccsét simán hozta, így összességében az V. helyen végzett 25 főből, ami jobb sorsolással úgy gondolom, hogy éremhez vezethetett volna. Mindettől függetlenül gratulálok neki, és a szorgalmas munkája a Magyar Bajnokságon éremhez vezethet. 29 kg-ban Bartha András folytatta a küzdelmeket, ők 23-an voltak a súlycsoportban. A döntőig kemény meccseket kellett vívnia, annál is inkább, mert még csak fél éve birkózik a többi több éves rutinjával szemben. A döntőben l-l és 3-1- re kapott ki, ami számomra abszolút kiegyenlített mérkőzést mutatott. András idei versenyek utáni teljesítményét értékelve mondhatom (amennyiben a hit és akarat megmarad), hogy az egyik legtehetségesebb tanítványom lehet a többi gyermek mellett, gratulálok neki és a fogyasztáshoz szintén. 46 kg: Feke Szabolcs első mérkőzésén egy nála jóval rutinosabb versenyzőtől kapott ki. Második mérkőzésén egy már megnyert mérkőzést veszített el, 4-0-ról kapott ki, dekoncentrációs hibák miatt. Mindettől függetlenül gratulálok neki, hogy feljutott a Diákolimpiára.

 

Következő nap kezdték a lányok a küzdelmeket. 31 kg-ban Földi Alexandra kezdett. Egy kicsit megilletődve indult, aminek vereség lett a vége. Később magabiztosabban folytatta a küzdelmeket, ami a III. helyre lett elég. Gratulálok neki is, és a fogyáshoz úgyszintén. 37 kg-ban indult Rózsa Adrienn. Elfogulatlanság nélkül mondhatom, hogy semmi kétségem nem volt a végső helyezésével kapcsolatban. Érett és tudatos birkózással verte ellenfeleit. Ő is kivételes tehetséggel rendelkezik, kedélyállapotán kell javítani, és így sok dicsőségben lesz része, gratulálok neki is. 40 kg-ban indult Kecse Hermina. Hermina felkészülését sajnos egy fél éves kihagyás nehezítette karműtétje miatt. A Diákolimpia előtt 2 héttel kezdett el edzeni. Rutinjának és szorgalmának köszönhetően a döntőig menetelt, sajnos a döntőben kikapott attól (aki még soha nem verte meg) így második lett. Aggodalomra nem ad okot a II. helyezés, júniusban lesz a Magyar Bajnokság, remélem ott eggyel fényesedni fog az érem, gratulálok neki is és a fogyáshoz is.

 

Összességében mondhatom, hogy hat gyerekből 3 döntős lett a Diákolimpián, ami minden idők legeredményesebb Diákolimpia volt számunkra.

 

Végezetül szeretnék gratulálni minden érmes és nem érmes tanítványomnak, mert ismét bebizonyították nekem, és saját maguk számára, hogy mennyire elkötelezettek e szép sportág iránt.

 

 

2011. 04. Csepel Rangsor verseny

29 kg Balogh Tibor III. helyezett-ez a harmadik helyezés elég volt, hogy induljon a Diákolimpiás és a Magyar Bajnokságon.

 

 

2011.04. Poppori Ottó Emlékverseny

32 kg Bartha András I. helyezett

26 kg Balogh Norbert II. helyezett

46 kg Feke Szabolcs II. helyezett

 

 

2011.04. Szentes

46 kg Feke Szabolcs I. helyezett 2

9 kg Balogh Tibor II. helyezett

26 kg Kovács Ádám Zsolt II. helyezett

62 kg Fazekas Lajos II. helyezett

32 kg Bartha András III. helyezett

38 kg Rácz Béla III. helyezett 35 kg

Rózsa Adrienn III. helyezett

 

 

2011. 04. Gádoros Nyuszi-kupa

Serdülő korcsport:

46 kg Ladjánszki Ádám 1. helyezett

85 kg Fehér Nándor I. helyezett

 

Diák korcsoport:

46 kg Feke Szabolcs I. helyezett

32 kg Bartha András III. helyezett

38 kg Rácz Béla V. helyezett

62 kg Fazekas Lajos IV. helyezett

 

 

Köszönet:

Dévaványa Önkormányzatnak, Bartha Sándornak, aki saját költségén hozta fel Diákolimpiára a második csapatunkat, és este megvendégelte az egész csapatot:

Végül, de nem utolsó sorban köszönet Bartha Sándor feleségének, Klárának, aki megvendégelte a fiú csapatot a Csodák Palotájában, így még több élménnyel gazdagodtak a fiúk.

 

Idén ismét beadtuk a Mól Tehetség Támogató Programba Ladjánszki Ádám pályázatát, a pályázat elkészítéséért köszönet Dékányné Szálai Katalinnak.

 

Továbbá köszönet Janó Istvánná Gizikének, aki hosszú évekig segítette a birkózók pályázatait, azóta munkahelyet váltott, amihez sok siket kívánok a birkózó szakosztály nevében.

 

Köszönet Szarka Natáliának aki hosszú idők óta szerkeszti és gépeli a birkózók eredményét.     

 

 

 

Kovács Zsolt