Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Befejeződött a dévaványai szennyvízprojekt

Befejeződött a dévaványai szennyvízprojekt
Csaknem teljesen befejeződött a szennyvízhálózat kiépítése Dévaványán november közepére. A több százmillió forintos projekt nyomán közel 350 ingatlant csatlakozott a rendszerhez, a maradék néhány háztartás pedig a jövő év során teheti meg ugyanezt.
Pap Tibor, Dévaványa polgármestere a projektzáró rendezvényen elmondta: a 340 millió forintos beruházást az Európai Unió 290 millió forintos támogatásával sikerült megvalósítani. A munkák során 7 és fél kilométernyi gerincvezeték épült meg, melyhez 350 ingatlan csatlakozott, a fennmaradó 15 háztartás pedig a jövő évtől válhat a rendszer részévé egy pályázatnak köszönhetően. Erdős Norbert kormánymegbízott kiemelte, hogy a Békés megyei város szennyvízhálózatának kiépítésével jelentősen csökkenhetnek a talajvízből eredő problémák, továbbá megszűnik a veszélye annak, hogy a szennyvíz az ivóvízbázissal keveredjen.

dev1.jpg

Bencsik János államtitkár, Pap Tibor polgármester, Erdős Norbert megyei kormánymegbízott (Fotó: kormany.hu)

Az eseményen részt vett Bencsik János energiaügyért és klímapolitikáért felelős államtitkár is, aki kifejtette: az elmúlt másfél év alatt a kormány az Új Széchenyi Terv keretében 118 szennyvízkezelési és tisztítási programra ítélt meg támogatást, melynek összege eléri a 150 milliárd forintot. Az államtitkár hozzátette, hogy jövőre újabb 1400 milliárd forint áll az önkormányzatok rendelkezésére a gazdasági fejlődés és a társadalom megerősítésének céljából.

-W-