Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Babusa János szobrászművész

Babusa János szobrászművész
Budapesten él a XVII. kerületben, a Rákosmenti Kisállattenyésztő egyesület elnöke, a természetiskola alapítvány létrehozója és több művészeti társaság tagja...

Babusa János szobrászművész

Budapesten él a XVII. kerületben, a Rákosmenti Kisállattenyésztő egyesület elnöke, a természetiskola alapítvány létrehozója és több művészeti társaság tagja. Évek óta több dévaványai kötődésű emberrel tart kapcsolatot, ismeretséget kötött többek között helyi képviselőkkel, Horváth Sándor plébános úrral.

2008 őszén is járt Dévaványán, meglátogatta a Kurucz-portát, hiszen annak tulajdonosaival, Rontó Szilviával és férjével, már több közös rendezvényt hozott létre. Mint művészember szívesen támogatta eddig is a Kurucz-portán működő kézműves tábort, és az elkövetkezendő időben szeretnének közösen létrehozni itt egy képzőművészeti tábort is.

Látogatása alkalmával a katolikus templomban elhelyezett egy szobrot, Mindszenty bíborosról, amely nagy sikernek örvendett. A művész úr tervei között szerepel, hogy 2009. október 23-án a szobor – remélhetőleg - felavatásra kerül városunkban. Emellett a múzeumban megtekintésre hagyta egy – a közeljövőben elkészülő buszpályaudvarunkat díszítő - emblematikus túzok térplasztika tervét.

2008. december 1-jén - egy hónapra - II. János Pál pápa szobrát hozta el megtekintésre templomunkba. Babusa János tervei között szerepel ennek a szobornak több településen, templomban történő bemutatása. Ennek várhatóan a következő helyszíne Gyulán lesz.

Dévaványa számára minden ember fontos, aki művész, aki értékeli az elmúlt idők kultúráját, és nívós alkotásokat hoz létre annak érdekében, hogy utódaink számára is érték legyen az, ami a XX. század kultúrájában, történelmében érték volt.

További munkájához jó egészséget és sok sikert kívánunk!