Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Az ÁMK Ványai Ambrus Általános Iskola hírei

Az ÁMK Ványai Ambrus Általános Iskola hírei

 

Alig kezdődött el a tanév, máris rengeteg dolog történt velünk. Szeptemberben tanulmányi sétákon,kerékpártúrákon meglestük az őszt .A Zöldszíves  iskolatelep kisdiákjai a Túrér partján vizsgálódtak. Kerékpáros ügyességi versenyen, kresz-totón mértük össze tudásunkat.

 

„Gurul Ványa” A kerékpáros ügyességi verseny helyezése:

1.      Domján Tamás 4. b

Törőcsik István 4. c

2.      Botos Ákos 4. b

Balog Martina 4. c

3.      Borbíró Koppány 4. c

Máté László 4.a

 

Jól éreztük magunkat ezen a szép napon, köszönet a szervezőknek. Minden osztályban szülői értekezletet tartottunk. Az iskola által kínált sokszínű szakköri foglalkozásokra nagyon sokan jelentkeztek. Örömmel vették, hogy lehet sportolni, barkácsolni, könyveket bújni, elmerülni a matematika rejtelmeiben, régen elfeledett és új játékokat megismerni, megtanulni, együtt játszani.

 

Beneveztünk levelezős tanulmányi versenyekre is, Bendegúz, Jonatan, Teki-totó. Részt vettünk könyvtári és múzeumi órákon. A népmese napjára nemcsak mese-hallgatással, olvasással emlékeztünk, de sok szép meseillusztrációt is készítettünk.

 

Benedek Elek meseillusztráció készítő pályázat díjazottjai:

Zima László 4. b

Szarka Lajos 4. c

Kaszai Laura 4. a

Szántó Elizabet 4. c

Ferencz Hanna 2. c

Szarka Fruzsina 2. c

Juhász Evelin 2. a

Szatmári Zsolt 2. c

 

Színházbérleteket vásároltunk közel 170 gyerek számára. A békéscsabai Jókai Színházba ősszel és tavasszal látogatunk el. A Dévaványa Felemelkedéséért Alapítvány osztályonként 1-1 bérlet megvásárlásával nyújtott támogatást. Köszönjük! Köszönjük az iskolánk alapítványának a támogatását is, amelyre minden évben számíthatunk. Az elsősök bábszínházban voltak a Művelődési Házban. Ellátogattak az óvodákba is. A Körösladányi úti iskolatelep harmadikosai az Arborétumban töltöttek el egy délutánt. A negyedikesek mozi látogatásra készülnek.

 

 

Az őszi hulladékgyűjtési akciónk is sikeresen zárult. A bevétele nagy segítség lesz az osztályrendezvényekhez, kirándulásokhoz. Megújult iskolánk udvarán a játszótér is. Modern, biztonságos gumitégla burkolatot kapott, alapítványunk jóvoltából. A TÁMOP- os pályázatnak köszönhető a sok új fejlesztő játék, szakkönyv, digitális anyag, amiket nagy örömmel vettünk birtokunkba. Az őszi szünet előtt több osztály szervez szüreti mulatságot, Helloween partit, játszóházat. Kiállítást rendezünk a folyosón a takarékossági versenyre készült plakátokból, tárgyakból . Novemberben egészségnevelés témakörben kollégáink innovációi alapján TÉMAHETET rendezünk. Elkezdtük a szervezését. Szintén innováció keretében elkészült a DIFER mérések értékelése, feldolgozása. Köszönöm kollégáimnak és a lelkes segítő szülőknek a munkáját! Kellemes időtöltést kívánok az őszi szünetben!