Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

A Jókai Színház a Bárkában - A Bárka a Jókai Színházban - Dévaványa Online

 

 

Teltház volt a Vigadóban a Bárka folyóirat lapszám-bemutató, felolvasó estjén. Elek Tibor röviden ismertette a lap múltját és jellegzetességeit, bemutatta a legfrissebb számot, majd vallatóra fogta, illetve felolvasásra kérte szerkesztőtársait, munkatársait Zalán Tibort, Kiss Lászlót, Kiss Ottót, Szabó Tibort.

A főszerkesztő hangsúlyozta, büszkék arra, hogy megmutatják a magyar irodalom sokszínűségét, nagy figyelmet szentelnek a fiatal és a határon túli magyar irodalomnak, valamint a vidéki folyóiratok közül a Bárkában olvasható a legtöbb regionális szerző, téma, esemény

Teltház volt tegnap este a Vigadóban a Bárka folyóirat lapszám-bemutató, felolvasó estjén. Elek Tibor röviden ismertette a lap múltját és jellegzetességeit, bemutatta a legfrissebb számot, majd vallatóra fogta, illetve felolvasásra kérte szerkesztőtársait, munkatársait Zalán Tibort, Kiss Lászlót, Kiss Ottót, Szabó Tibort.

Elek Tibor, főszerkesztő bemutatta a legfrissebb számot

 

 

Az elmúlt időszakban egyre szorosabb a folyóirat és a színház közti együttműködés.

 

A Bárka új száma is tematikájában a színházi élet köré szerveződik: olvashatjuk többek között Zalán Tibor beszélgetését Fekete Péter színi-direktorral, Nádasdy Ádám dalszövegeit a Lüzisztratéból; Elek Tibor a hamarosan bemutatásra kerülő Disznójáték című műve apropóján faggatja Czakó Gábort, de közöl a lap egy regényrészletet is az írótól, illetve egy kritikát a Kilencvenkilenc magyar rémmese című művéről.

 

 A lap online, magazin változatáról is szó esett az este folyamán:

„Azért hoztuk létre a Bárka internetes ablakát 2007-ben, hogy olyan tartalmakat is megoszthassunk olvasóinkkal, amelyeket a lapban megjeleníteni (a hely korlátozottsága vagy a nyomdai átfutás ideje miatt) nehéz lenne, s hogy szerzőinknek még nagyobb nyilvánosságot biztosítsunk." - fogalmazott Szabó Tibor, szerkesztő

 

 

Teltház volt tegnap este a Vigadóban a Bárka folyóirat lapszám-bemutató, felolvasó estjén. Elek Tibor röviden ismertette a lap múltját és jellegzetességeit, bemutatta a legfrissebb számot, majd vallatóra fogta, illetve felolvasásra kérte szerkesztőtársait, munkatársait Zalán Tibort, Kiss Lászlót, Kiss Ottót, Szabó Tibort.

 

Kiss Ottó szerkesztő, Elek Tibor főszerkesztő és Zalán Tibor író, költő, aki az idei évadtól a Jókai Színház dramaturgja

 

Fotók: Köles István Jr.

 

 

A pörgős, feszes szerkezetű és jó hangulatú irodalmi est nagy sikert aratott a közönség körében; nem kis szerepe volt ebben a fellépő színművészeknek Kovács Editnek és Bartus Gyulának.

 

A beszélgetést és felolvasásokat színesítették a Gulyás Levente és Szente Éva előadásában felhangzó betétdalok, amelyeket a műsoron lévő Lüzisztrate darabból adtak elő.

 

 

 

Az est házigazdája a végén nem győzte fogadni a gratulációkat, az elismerő szavakat, melyek közül kijutott a Bárka megújult arculatának is, melynek borítóján Jankay Tibor gyönyörű angyalkája száll a város felett...

A Bárka legfrissebb száma már megvásárolható a Jókai Színház jegyirodájában.

 

 Forrás: Békés Megye Online

 

 

 

Szóljon hozzá a fórumon!:  A Jókai Színház a Bárkában - A Bárka a Jókai Színházban - Dévaványa Online"

 

Küldjön egy képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz

 

Dévaványa online: devavanya.mconet.hu


Békés megye linkajánló: bekesmegyelink.mconet.biz