Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

A falugazdász hírei

A falugazdász hírei

A falugazdász értesíti a mezőgazdasági termelőket, hogy a 2011. évben is elkezdődött az őstermelői igazolványok érvényesítése. Az idei évben is az igazolványok érvényesítése 1000 Ft-ba kerül, mely összeget a falugazdásztól kapott csekken kell befizetni. Aki teljesen új igazolványt akar kiváltani azoknak 2000 Ft-ba kerül az őstermelői igazolvány.

 

 

 

Az ügyintézésre feltétlenül hozzák  magukkal a 2010. évben az érvényesítéskor kiállított adatnyilvántartó lapot valamint az APEH által kiadott adószámot és TEÁOR számot tartalmazó nyomtatványt. (08T101, 09T101 vagy 10T101).

 

Az adatnyilvántartó lap esetleges hiánya esetén mindenki hozza magával az általa használt szántó-, gyep és zártkert területek pontos helyrajzi számát, területnagyságát és AK értékét valamint állattenyésztés esetén az állattartásra alkalmas épületek területét és férőhelyét.

Az őstermelői igazolványok érvényesítési határideje: 2011. március 20.-a.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Elkezdődött a mezőgazdasági munkák után felhasznált gázolaj jövedéki adójának visszaigénylése is. Az igénylés jogosságát földhasználati lapszemlével kell igazolni. A földhasználati lapokkal a használat jogosságát 3 féle módon lehet igazolni:

 

 

1.      -Új földhasználati lap kikérése a földhivataltól (800Ft/oldal).

 

2.     - Falugazdászon keresztül ingyenes jogsegély szolgálattal történő földhasználat lapszemle kikérés szintén a földhivataltól.

 

3.      -Már meglévő korábbi földhasználati lap másolatával abban az esetben, ha a termelő lenyilatkozza hogy büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti hogy az általa használt területek mérete nem változott.

 

A szükséges nyomtatványokat a könyvelőknél vagy a falugazdásznál szerezhetik be.

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Falugazdász ügyfélfogadási időpontok Dévaványán:

 

Kedd:        8:00-15:00

Csütörtök: 8:00-15:00