Békésszentandrás

Békésszentandrás - Hírek

Testvérvárosi találkozó és sportprogramok a 7. Sport- és Vitamin-napon

Testvérvárosi találkozó és sportprogramok a 7. Sport- és Vitamin-napon

2013. augusztus 9-11. között rendezik meg Békésszentandráson a „Testvérvárosok polgárainak találkozói“ Közös múlttal a közös jövőért, valamint VII. Sport- és Vitamin-napot.

Az első nap kerül sor a Testvértelepülési konferencia ünnepélyes megnyitójára a Körös Művelődési Házban. Testvértelepülési konferencia „Ha nincs gyökerünk, elvisz a szél!“ címmel. Testvértelepülések polgárainak bemutatkozása.

A programok között lesznek sportversenyek, fotókiállítás, Sárkányhajó verseny, főzőverseny, szakmai konferencia, gálaműsor, Erős emberek versenye, különböző zenei programok is.

7. Sport- és Vitamin-nap


Testvérvárosi találkozó és sportprogramok a 7. Sport- és Vitamin-napon


A rendezvényen a helyi civil szervezetek saját sátraikban bemutatkoznak, a gyerekeket egész nap ugrálóvár és vidámpark várja. A rendezvényt kirakodóvásár kíséri. A rendezvény az Európai Unió – Európai Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Ügynökség támogatásával valósul meg.

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap LEADER - Térségen belüli szakmai együttműködés intézkedés keretében, térségi turizmus fellendítését célzó promóciós és marketing tevékenységekre 25 millió forint támogatást nyert Körösök Völgye Natúrpark Egyesület, aki ezen a rendezvényen is bemutatkozik.


-tk-