Békésszentandrás

Békésszentandrás - Hírek

Ingyenes zöldhulladék szállítás Békésszentandráson

Ingyenes zöldhulladék szállítás Békésszentandráson
Békésszentandráson heti rendszerességgel ingyenesen szállítja el a polgármesteri hivatal a lakossági zöldhulladékot november közepétől.
A zsákokba gyűjtött falevelet és a csomókba rakott faágakat a polgármesteri hivatal egy héten egyszer pótkocsis traktorral gyűjti össze és szállítja el a lakóingatlanoktól. Az összegyűjtött zsákokat aztán a közmunkások átvizsgálják. A faleveket komposztálják, a faágak pedig összeaprítást követően a művelődési ház kazánjába kerülnek. Ezzel fűtik az épületet. Többletmunkát okoz azonban, hogy az ingatlantulajdonosok sok esetben háztartási hulladékot is tesznek a zöldhulladék közzé.

Zöldhulladék gyűjtés Békésszentandráson
Hetente egyszer ingyenesen viszik el a zöldhulladékot Békésszentandráson


Ez többletmunkát és többletköltséget is jelent a polgármesteri hivatal számára. Egyrészt a zöldhulladék közül ki kell válogatni a háztartási hulladékot, másrészt gondoskodni kell annak elszállításáról illetve feldolgozásáról. Fontos azonban kiemelni, hogy az ingyenes zöldhulladék szállítást az őszi időszakban az üdülőövezetekben már nem végzik. Erről a lakosságot a postaládákba helyezett felszólításokkal figyelmeztették. A zöldhulladék eltakarítása az ingatlanok előtt az ingatlantulajdonosok feladata. Amennyiben az ellenőrzések során azt tapasztalják, hogy kötelezettségüknek a tulajdonosok nem tesznek eleget, úgy az önkormányzat gondoskodik a hulladékok elszállításáról. Ennek költségeit azonban áthárítják az ingatlantulajdonosokra.

 

-BT-