Békésszentandrás

Békésszentandrás - Hírek

Beruházás átadások Békésszentandráson

Beruházás átadások Békésszentandráson

A Holt-Körös partján kialakított közösségi teret adta át a békésszentandrási önkormányzat, melyhez egy LEADER pályázat keretein belül jutottak hozzá.
A támogatást, 7 település nyerte meg, és a Körös-szögi Civil Fórum Egyesület koordinálásával konzorciumban valósította meg. A kötelezettségvállalás teljes összege 5.472.275 forint volt, melyből Békésszentandrásnak, 751.803 forint jutott. Az összegből egy grillező, a bográcsozó-szalonnasütő hely lett kialakítva, amihez tartozik egy 30 m2 filagória. Sinka Imre polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy az önkormányzat igyekszik élni a lehetőségekkel, és szorgalmazzák azokat a pályázatokat, amelyek a lakosság érdekében készülnek.

Átadásra került a Közösségi tér

 

A Holt-Körös partján kialakított közösségi teret adta át a békésszentandrási önkormányzat



Előző hónapban is nagyszabású átadásra került sor, ugyanis szeptember 12-én, délelőtt 11 órakor megindultak az elkészült erőmű turbinái, elkezdte termelni az áramot, két újabb munkahely is teremtődött ezáltal. A beruházás kezdeténél Bencsik János energetikai államtitkár, településünk szülötte indította útjára a projektet, most Hizó Ferenc, a NEFMI helyettes államtitkára vágta át az átadást szimbolizáló szalagot.


Forrás: bekesszentandras.hu

-tk-