Békés város

Békés Város - Vezető hír

Többmilliós felújítások Békés városban

Többmilliós felújítások Békés városban
Hétmillió forintból, hárommillió forintos pályázati támogatással a békési városháza rekonstrukciója fog folytatódni a városban, de az óvoda felújítás is elkezdődött, amely közel kétszázmillió forintos beruházás .


Az elsőként említett fejlesztésnél az önkormányzat összesen három ütemben kívánja az impozáns épületet felújítani, ebből már két ütem az elmúlt években megvalósult. A beruházás első részeként még 2008-ban a tető felújítását, a másodikként, tavaly ősszel a lábazat felújítását végezték el az épületen. Elképzelések szerint a harmadik ütemben a homlokzat teljes renoválása, a vakolat javítása, festése és a párkányok helyreállítása valósul majd meg.

Békés város címere

 

Többmilliós önkormányzati beruházások Békés városban

 

 


A Bóbita Integrált Tagóvoda felújítása során a régi elavult épületet egy korszerű óvoda váltja fel többletkapacitással. Az eddigi hetvenöt gyermeket befogadó és három csoportszobát magába foglaló intézményt az elképzelések szerint újabb három csoport szobával bővítik ki. A korszerűsítésnek köszönhetően megduplázódik az óvodakapacitása. A fejlesztés 199 millió 956 ezer forintos pályázati forrás és 10 millió 524 ezer forintos önerő mellett valósulhat meg. A nagyszabású beruházásra mindössze öt százalékos önerőt kell biztosítania az önkormányzatnak.Forrás: bekesvaros.hu

-kt-