Békés város

Békés Város - Vezető hír

Családi délutánnal készülődtek Békésen a Bajza utcai bölcsődében a karácsonyra

Családi délutánnal készülődtek Békésen a Bajza utcai bölcsődében a karácsonyra

December 8-án a karácsony jegyében családi délutánt tartottak a békési 2. Számú Bölcsődében. A gyermeke és felnőttek közösen készültek az ünnepre.

December 8-án rendezték meg a családi délutánt a békési 2. Számú Bölcsődében, ahol szülők, gyermekek és gondozónők együtt készítettek karácsonyi tárgyakat karácsonyi dallamokat hallgatva

 

2008. december 8-án délután, immáron harmadik  alkalommal családi délutánt tartottunk bölcsődénkben.

Ez a rendezvényünk a karácsonyra való ráhangolódást szolgálta, a szülőkkel, testvérekkel, nagyszülőkkel együtt eltöltött kellemes délután alkalmával.

 

 

Már a délelőtt folyamán a karácsonyfa köré gyűltünk, a gyerekek és a bölcsőde dolgozói, közösen énekelgettünk, csillagszórót gyújtottunk a gyerekek nagy örömére, a legkisebbek számára ez volt az első rácsodálkozás erre az ünnepre.

Egyik kolléganőnk ritkán hallott karácsonyi énekeket tanított velünk, amit együtt énekeltünk el, közben a gyerekeket szaloncukorral kínáltuk.

 


Délután a hozzátartozókkal és a gyerekekkel együtt  csoportonként  más-más programokat szerveztünk, készítettünk üvegmécsest, díszítettünk papírfenyőt, dobozból készítettünk szaloncukrot, asztali díszeket, sütöttünk mézeskalácsot, amit a rendezvény végén közösen fogyasztottunk el.

A bölcsődéseink szüleik, nagyszüleik segítségével nagyon szép ajándékokat készítettek, amiket boldogan vittek haza a gyerekek.

 

 

Az ünnepi hangulathoz a háttérben szóló karácsonyi dalok is hozzájárultak, amiket a gyerekek napok óta hallgathattak a saját csoportjukban.

A családi délután megrendezéséhez a szülők sok segítséget nyújtottak, süteményeket, üdítőt, karácsonyi díszeket, kellékeket hoztak, ezzel járultak hozzá rendezvényünk sikeréhez.

A délután végén felnőtt és gyermek feltöltődve a karácsonyvárás hangulatával indult haza.

 

Forrás: 2. Számú Bölcsőde - Hidvégi Istvánné csecsemő és kisgyermekgondozónő