Békés város

Békés Város - Vezető hír

Békés városa is csatlakozik a Múzeumok Éjszakáj programhoz

Békés városa is csatlakozik a Múzeumok Éjszakáj programhoz

2013-ban a Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum újra csatlakozik az immáron hagyománnyá vált, igen népszerű nyári országos programhoz!
Budapesten tizenegyedik, vidéken kilencedik alkalommal rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját. Az időpont az év legrövidebb éjszakájához, Szent Iván napjához igazodik.Idén országszer te több mint háromszáz helyszínen várják több ezer programmal az érdeklődőket.

Békésen a látogatók teljes éjszakai kivilágításban csodálhatják meg a jelenleg képzőművészeti kiállításoknak helyet adó nagyszabású báltermet, megtekintve természetesen az aznap „Tisztelet az Alkotóháznak 2013” címmel nyíló, a Kecskeméti Textilművészeti Alkotóműhely művészeinek alkotásait bemutató kiállítást.  A kisteremben ugyanakkor Beliczai Mária szobrászművész ÉLET·JEL·KÉPEK című 30 éves jubileumi tárlatát láthatják.

 Múzeumok Éjszakája

Békés városa is csatlakozik a Múzeumok Éjszakáj programhoz


A múzeumlátogatás során különleges programot is kínálunk: közművelődési termünkben kollégáink irányításával és segítségével bárki elkészítheti saját batikolással (textilfestés) elkészített színes „kendőcskéjét”. Az elkészült műveket természetesen az alkotó hazaviheti.

Június 22-én, szombaton a belépődíj korra és nemre való tekintet nélkül, egységesen 300,- Ft, ebben a múzeumlátogatás és a „remekmű” elkészítése és hazavitele is benne van.


Forrás: bekesvaros.hu


-tk-