Békés város

Békés Város - Hírek

Pénztörténeti kiállítás a galériában

Pénztörténeti kiállítás a galériában

A Békési Múzeumbarátok Körének december 5-én (szombat) 14.30 órakor tartandó évzáró összejövetelén S. Turcsányi Ildikó régész-történész tart előadást „A pénz története egy régész szemével" címmel.

A Békési Múzeumbarátok Körének december 5-én (szombat) 14.30 órakor tartandó évzáró összejövetelén S. Turcsányi Ildikó régész-történész tart előadást „A pénz története egy régész szemével

 

A Békési Múzeumbarátok Körének december 5-én (szombat) 14.30 órakor tartandó évzáró összejövetelén S. Turcsányi Ildikó régész-történész tart előadást „A pénz története egy régész szemével" címmel. Az előadás során a hallgatók végigkövethetik a mindenkori értékmérő változásait az őskori termény-, eszköz-, csiga-, karika-, stb. pénzektől kezdve az első lydiai aranyérméken, a görög és római bronzokon és ezüstökön keresztül a középkori magyar pénzverésig. Az elmondottakat régészeti leletekből származó képek színesítik. A rendezvényre a Széchenyi tér 4. szám alatt, a Békési Galéria közművelődési szobájában kerül sor, melyre a Baráti Kör tagjai mindenkit szívesen látnak.

 

Forrás: S. Turcsányi Ildikó