Békés város

Békés Város - Hírek

Meseíró pályázat - Békés Város, kultúra

Békés Város - A Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum Mátyás király trónra lépésének 550. évfordu-lójára emlékezve meseíró-pályázatot hirdet általános iskolások részére.
bekesi_galeria_237_2008012882917_226.jpg


A mese népköltészetünk egyik legnagyobb, műfaját tekintve igen változatos csoportja. A múzeumi pályázatra olyan 1-2 oldal terjedelmű meséket várunk, amelyek Mátyás királlyal kapcsolatosak, magukon hordozzák a mese műfaji sajátosságait, továbbá valamilyen módon (helyszín, események, szereplők stb.) kötődnek városunkhoz, vidékünkhöz is. Műfajukat te-kintve lehetnek füllentős mesék, tréfás mesék, szólásmagyarázó mesék vagy akár reális mesék is.
A meséket legkésőbb március 10-ig kérjük behozni a Békési Galériába vagy a Városi Könyvtárba (Békés, Széchenyi tér 4. sz.). Kérjük, hogy a pályázók lezárt borítékban mellékel-jenek egy adatlapot, ami tartalmazza nevüket, iskolájukat, osztályukat és a felkészítő pedagó-gus nevét.
A díjátadó ünnepségre 2008. március 28-án (pénteken) 15 órakor kerül sor a Békési Galé-riában a helyi Tavaszi Fesztivál keretében rendezett Múzeumi Délutánon. A zsűri által leg-jobbnak ítélt alkotások szerzőit szeretnénk felkérni arra, hogy a meséiket a díjátadó ünnepsé-gen adják is elő. Ők külön értesítést fognak kapni. A díjazottak tárgyjutalomban részesülnek.
A múzeum munkatársai kérik a pedagógusokat, támogassák, segítsék a meseíró-pályázaton induló gyermekeket, hogy mindenki számára vidám élménnyé válhasson a részvé-tel.

Bővebb információ kérhető a Békési Galériában (5630 Békés, Széchenyi tér 4. sz.), mun-kaidőben személyesen, vagy a 66/411-943-as telefonon.

E-mail: bekesmuzeum@globonet.hu Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum