Békés város

Békés Város - Hírek

Közösségek a virtuális térben

Közösségek a virtuális térben

"Békés megye szépségei" című filmszemle eredményhirdetését tartották a Békés Városi Kulturális Központban október 30-án.

2009. október 30 - án,  pénteken rendezték meg a Közösségek a virtuális térben c. előadást, melynek keretén belül az Életfa Kulturális Alalpítvány és a Békés Megyei IBSEN Nonprofit Kft. Kulturális Iroda által kiírt

Bkés Városi Kulturális Központ (5630 Békés, Jantyik M. u. 21-25. Tel.: 66/411-142)

2009. október 30 - án,  pénteken rendezték meg a Közösségek a virtuális térben c. előadást, melynek keretén belül az Életfa Kulturális Alalpítvány és a Békés Megyei IBSEN Nonprofit Kft. Kulturális Iroda által kiírt "Békés megye szépségei" közös filmszemléjének eredményhirdetésre is sor került. Helyszínül a Békés Városi Kulturális Központ Kápolna terme szolgált.

Az érdeklődőket Koszecz Sándor, az Életfa Kulturális Alapítvány elnöke és a Békés Városi Kulturális Központ igazgatója köszöntötte.
Figyelemfelkeltés az új weben címmel Dobó Mátyás, a Peer Aplications Kft. ügyvezetője tartott előadást. Őt Kulcsár Zsolt, pszichológus, e-learning tanácsadó követett, aki arról beszélt, hogy Miért rajongok(unk) a Twitterért? Az előadók sorát szintén Koszecz Sándor zárta, kinek témája a Közösségi tartalomfejlesztés volt.
Az előadásokat követően közös beszélgetés keretében a résztvevők és előadók együt gondolkodtak arról, hogyan tovább - kérdések és válaszok az elhangzottakról, műhelymunka...

Majd a Kápolnaterem hangulata egy kellemes estébe nyúló filmszemlére várta azokat a fiatalokat és az érdeklődőket, akik pályamunkát nyújtottak be a filmszemlére. A filmek két kategóriára oszlottak: Békés megye természeti kincsei és műkincsei. A munkák egymás utáni vetítése közben a zsűri értékelte a látottakat, majd az összes film megtekintése után elvonult. Az eredményhirdetés keretében mindenki külön-külön szóban is meghallgathatta a tanácsokat. Rendkívül színvonalas műveket láthattak az érdeklődők és bízunk abban, hogy még jobban felkeltettük a fiatalok érdeklődését és még többen fognak Békés megye értékeiről filmet készíteni.

A díjazottak:
1. helyezett: Kardos Zsolt a békési Farkas Gyula Közoktatási Intézmény tanulója
Film címe: Hívoga-TÓ
2. helyezett: Nagy Attila a békési Farkas Gyula Közoktatási Intézmény tanulója
Film címe: Református templom Békés
3. helyezett: Toldi Katalin, Vári Katalin, Zrínyi Vivien a Békési Kistérségi Eötvös Tagiskola tanulói
Film címe: Egy békési kosárfonó

Különdíj: Botos Márton, Katona Dávid a Békési Kistérségi Eötvös Tagiskola
Film címe: Békési harangok

Különdíj: Ady Endre-Bay Zoltán Középiskola és Kollégium 9.b osztály

 

 

Forrás: Békés Városi Kulturális Központ - Túri Andrea