Békés város

Békés Város - Hírek

Jótékonysági Bál - Békés Város, kultúra

Békés Város - Jótékonysági Bált rendezett a Dr. Hepp Ferenc Tagiskola
Iskolánk nevelőinek, dolgozóinak izgatott serege várta december 1-én a Dübögő étteremben az idei, talán már hagyományosnak nevezhető, 5. jótékonysági bálunkra érkező vendégeket. Most először került sor iskolánk falain kívül, egy csodálatosan felújított városi helyszínen erre a rendezvényünkre.
A vendéglátók nevében egy szép hölgykoszorú köszöntötte a jelenlévőket:
Deákné Domonkos Júlia, a Dr. Hepp Ferenc Tagintézmény vezetője, Hegedűsné Kocsis Ildikó, az intézmény vezető helyettese, Rábai Andrásné, a Szülői Munkaközösség elnöke és Vidáné Endrődy Ildikó, a bál főszervezője.
A bál műsorvezetője Erdei Krisztina volt, aki köszöntőjében a következőket mondta:

bal27k_784_20071210141444_799.jpg


Először 1999-ben trombitálta össze a segíteni vágyó szülőket a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola.
Egy évtized tükrében mondhatjuk: hagyományt teremtettünk. Ezek a kétévenkénti találkozások igazi ünnepek. Egy olyan ünnep, amelyben szülő-tanár-diák egymást segítve próbál varázslatos perceket, feledhetetlen alakítást, édes meglepetést szerezni először egymásnak, majd áttételesen iskolánk minden diákjának. Mert mindig van felkarolásra – támogatásra váró tehetség. Mert mindig van, amin javítani lehet és javítani szeretnénk. Mert a diákok kívánsága mérhetetlen…
Gyergyai Albert a tanári pályáról a következőket írta:
"A tanári pálya minden más pályánál távlatosabb, tágasabb, s mint a Nílus vize túlárad saját partjain. A jó tanár nemcsak pedagógus, hanem kertész, filozófus, esztétikus, lélekbúvár, művész és mesterember egy személyben, s nemcsak tudását közvetíti – bár az sem kevés – hanem példát ad, jellemet formál, ültet, gyomlál, olt és szemez, mint a kertész életet visz a könyvekbe, a könyveken keresztül a tanításba, állandó és eleven hidat épít az eszmény és a mindennap, az elvontság és tapasztalás közé.”

Az iskolavezetés nevében Deákné Domonkos Júlia tagintézmény vezető köszöntötte a vendégeket, köztük Izsó Gábor urat, Békés város polgármesterét, Erdős Norbert országgyűlési képviselőt, alpolgármesterünket, Vámos Lászlót, a kulturális és sportbizottság elnökét, Takács Istvánnét, a városi pedagógus szakszervezet titkárát, a Békési Kistérségi Iskola vezetőit: Farkas Lászlóné igazgatónőt, Kis Eszter igazgatóhelyettest, Nagy Károlyné gazdasági igazgatót, valamint Szabó Anna, Szerencsiné Szabó Annna és Palatinus Pál tagintézmény vezetőket.
Körünkben volt Laborczy Aladárné, egykori igazgatónőnk, és Püski Sándor grafikus művész, első bálunk fővédnöke.

Tagintézmény vezetőnk a következőképpen vázolta a bál céljait:
"Az elmúlt évek alatt lelkes támogatóink segítségével bővítettük tanulóink informatikai eszközparkját, felújítottuk a játszó- és sportudvarunkat, otthonosabbá, kényelmesebbé, barátságosabbá tettük iskolánkat. A mai rendezvény fő célja: tovább bővíteni a gyerekek szabadidős tevékenységét szolgáló eszköztárunkat. Bízom benne, hogy közös álmunk megvalósul.

Kedves Vendégeink!
A magam, tantestületem és a szülői munkaközösség nevében köszönetemet fejezem ki valamennyiüknek, akik felajánlásukkal, támogatásukkal; kollégáimnak, hogy szervezőmunkájukkal hozzájárultak az est sikeréhez.
Mielőtt elbűvölné Önöket tanítványaink tánca, engedjék meg, hogy a musical szövegéből idézzek néhány sort!
„Egy feladatod lesz itt!
Egy feladatod, hogy velünk jóba légy!
Hogy érezd magad itt jól!
Meglásd, itt remekül megleszünk!
Fő feladatod: légy víg!"

A bál nyitótáncát a hetedikesek és nyolcadikosok tánckara adta elő. Lionel Bart zenéje, Kenyeres Csaba koreográfiája és a Twist Olivér!

A tánc után Izsó Gábor úr, Békés város polgármestere, a bál fővédnöke köszöntötte az est résztvevőit. Többek között kiemelte:
"...napjainkban is elég nehéz időket élünk, de a lehetőség adott arra, hogy mindenki pénztárcájához, lehetőségeihez mérten adakozzon, és próbálja segíteni azt a csodálatos munkát, amit ebben az iskolában végeznek. Ne felejtsük el, hogy ennek a bálnak a fő célja az, hogy a gyerekek neveléséhez szükséges eszközöket még jobban tudjuk biztosítani..."
Ezután Farkas Lászlóné, iskolaigazgató szólt a vendégekhez:
"Köszöntöm Önöket, akik úgy gondolták, hogy a jószándékú támogatás és az önfeledt szórakozás remekül ötvözhető, és ezzel a gesztussal ismét egy hasznos cél megvalósulását segítik.
Mi kell egy jól sikerült estéhez? Kell egy jó csapat, kellemes miliő, elegancia, egy jó étel, egy jó ital, zene, tánc, mosoly és derű. Bízom benne, hogy a bál minden kellékét magunkkal hoztuk ma estére. Erre emelem poharam..."

A pezsgős koccintás után Kenyeres Csaba felnőtt táncosainak bemutatóját élvezhettük, akik egykor a mi tanítványaink voltak...

A finom és bőséges ételek (melyek a Dübögő étterem szakácsait dicsérték) és italok felszolgálása és elfogyasztása után kezdetét vette az önfeledt szórakozás és tánc, amelyhez a földszinti nagy teremben a zenét a Bibuczi-zenekar szolgáltatta, míg a téliesített emeleti teraszon Rácz Béla és csapata húzta a talp alá valót...

A báli szokásokhoz híven, ez az est sem telt el meglepetések nélkül: a régi bálokról és iskolai rendezvényekről készült videófelvételek megtekintése után az egykori szereplők együtt énekelték a Bibuczi-zenekarral az Ilyenek voltunk című dalt.

Már jócskán elmúlt egy óra, amikor sor került a férfi kollégák vidám, bajor táncára, amelyek közkívánatra meg is kellett ismételni.

A bál közben és vége felé is tombolahúzásokkal szereztünk izgalmas pihenőt vendégeinknek. Valamennyi, támogatóink által felajánlott tombolatárgy, vagy ajándék gazdára talált.

Dr. Hepp Ferenc Tagiskola