Békés város

Békés Város - Hírek

Izsó Gábor Polgármester karácsonyi köszöntője - Békés Város

Békés Város - Áldott, békés karácsonyt!
cimer_nagy_713_20071217101751_678.jpg


Közeledik az év vége, karácsony havára fordult a naptár. Lassan elcsendesedik a határ is, a lelkekbe pedig a jól megmunkált, kikeletre váró vetemény nyugalma költözik. Mind gyakrabban állunk meg napi teendőink közepette, gondolataink egyre-másra az eljövendő ünnep és az előttünk álló új esztendő felé szállnak.
A Karácsony, a Megváltó születésének két évezredes misztériuma csodálatos ígéretet rejt: jövőnkbe vetett töretlen bizalmunkat, ezen keresztül önmagunkba, munkába vetett hitünket is. Ahogy telnek az évek, amint szaporodik, sokasodik körülöttünk a család úgy kerít hatalmába ilyenkor bennünket mind erősebben a nemzedékeket, emberi sorsokat, egybeforrasztó szeretet.
Egyre többet emlékezem ilyenkor. Szemem elé szöknek régi karácsonyok, egyszervolt havas, csendbe fulladt téli esték. Rég ellobbant gyertyák, gyantaillatú boldog percek, a gyermekkor megilletődött csodavárása.
Sajátságos napok, hetek ezek, az adventi időszak vidám mégis komoly készülődésével, a rokoni, baráti szálak számbavételével. Így van ez jól, hiszen karácsonyi emlékeink, mind hozzájuk kötnek bennünket: a számunkra kedves emberek, barátok, rokonok sorához. Induljunk hát most el, szedegessük fel ezeket a szálakat. Talán még soha nem volt ennyire fontos a családok, barátságok megtartó ereje, mint napjainkban.
Szeretném ha az ünnep hangulata mindannyiunk közös, nagy családját, Békés városát is megérintené. Kemény, dolgos évet hagyunk magunk mögött olyan eredményekkel, melyek nagy része mindannyiunkat érint. Most, a küzdelmek, a lemondások időszakában különösen nagy az összefogás, a kölcsönös segítségadás jelentősége, hálás vagyok, hogy mindezt megkaphattam Önöktől.
Ezen gondolatok jegyében kívánok most Békés város valamennyi lakójának Áldott, Békés Karácsonyt és eredményekben gazdag Boldog Újesztendőt.


Izsó Gábor
polgármester